Do savršenog selfija pomoću nekoliko trikova

Vjerovatno vam se čini da ni na jednoj fotografiji ne izgledate dobro dok se vaši virtuelni prijatelji hvale savršenim selfijima... Ne brinite, put do sjajnog selfija nije težak, dovoljno je da povedete računa o tri aspekta. To su, prema rječima profesionalaca, osvjetljenje, ugao i filteri.

Do savršenog selfija pomoću nekoliko trikova

Osvjetljenje

Stručnjaci se slažu da je najbolje osvjetljenje fluorescentna lampa u obliku prstena koju inače koriste profesionalci prilikom fotografisanja slavnih, ali pošto se može naći i za ne tako mnogo novaca, obožavaju je i ljubitelji selfija. Ako nemate lampu, vodite računa o svjetlu jer kad je loše, može "ubiti" i najbolju šminku.

 

Ugao

Nekom je bolji lijevi, nekom desni poluprofil, a na vama je da pronađete ugao iz kog izgledate najbolje. Da biste to postigli, budite spremni na sate eksperimentisanja, ali isplatiće se. Generalno pravilo je da brada ide malo naprijed kako se ne bi vidio podbradak. Kad prave selfi u ogledalu, iskusne dame spuste kameru kako bi im struk djelovao tanji. Torba ispred stomaka odlična je ako se osjećate naduto, sjedenje sa nakoso prekrštenim nogama uvijek je pun pogodak. Ruka na kuku učiniće da izgledate vitkije, a isto ćete postići i ako se ispravite i grudi isprsite, ali slikajte se iskosa.

Filteri

U moru aplikacija za uređivanje fotografija pronađite onu koja vam najviše odgovara. Koju god da izaberete, pravilo je isto - ne pretjerujte sa filterima.

 

 

oslobodjenje.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.