Šta simbolizuju privjesci na vašem nakitu?

Ako ste nekada dobili narukvicu sa nekim privjeskom i nikada niste znali šta taj privjezak predstavlja kao simbol, sada je vrijeme da vam otkrijemo.

Šta simbolizuju privjesci na vašem nakitu?

U različitim kulturama simboli se na različite načine posmatraju, ali ono što je sveprisutno je da ljudi vole da uz narukvice ili ogrlice nose privjeske koji imaju određeno značenje. Treba dodati i da mi nekada sami dodajemo simbole i značenje raznim običnim i neobičnim stvarima u našim životima. Na primjer, izabraćemo privjezak pticu zato što nas lično ta ptica asocira na slobodu i možda na put oko svijeta, što je jedan od naših ciljeva. Mnogi predmeti nas vežu za određene ljude i događaje i potpuno nam je nevažno šta oni generalno simbolizuju. Međutim, u ovom tekstu govorimo o opštoj simbolici raznih privjezaka.

Privezak kornjače na narukvici

Vjerovatno ste viđali nekada da djevojke na svojim narukvicama nose simbol kornjače. I to zapravo predstavlja nešto dobro. Logično, svi u naše živote želimo da privučemo dobre stvari. Tako kornjača predstavlja blagostanje, a naravno i dugovječnost. Takođe, kornjača kao simbol na narukvici predstavlja i hrabrost, ali i želju za promjenom, kao i mudrost. U Indiji na kornjače gledaju kao na simbole naše planete, simbole svijeta, što znači da u njihovoj kulturi kornjača predstavlja nešto mnogo značajnije. Zaključak je da je imati kornjaču na svojoj narukvici pozitivno iz kojeg god ugla da posmatrate.

Drvo života kao privjezak

Drvo života je čest simbol i koristi se za bilo koji komad nakita. Možemo ga vidjeti i na narukvicama, kao i na ogrlicama i minđušama. Ono se odnosi na promjene koje nam se dešavaju, na prirodu i uvijek nas podsjeća kako smo mi zapravo vrlo usko vezani za prirodu. Harmonija, mir, ravnoteža, netknuta priroda. Beskonačno i život i smrt u jednom - to sve simbolizuje drvo života.

Zec kao simbol

Zec simbolizuje nježnost i ukoliko ga poklanjate nekome uz narukvicu ili ogrlicu kao privjezak gledajte da ga poklonite osobi koja će to znati da cijeni i da prepozna. Dakle, treba da ga poklonite nekoj izuzetno nježnoj i brižnoj osobi.

Simbol lava na privjesku

Kao što možete i da prepostavite lav ima veoma jaku energiju i to u svim kulturama. Lav kao privjezak na vašoj narukvici simbolizovaće jednu očitu snagu i hrabrost, ali isto tako i ponos. Lav ujedno simbolizuje i moć, te dobro razmislite kome ga poklanjate.

Šta simbolizuje slon?

Dobro bi bilo da simbol slona na narukvici poklonite osobi na koju ste u životu mogli da se oslonite. Dakle, simbol slona upravo na to asocira. Veličanstvenost, zdravlje i pouzdanost - to su tri ključna simbola koje vezujemo za ovaj oblik privjeska.

Mnogima omiljena, mačka kao privejzak

Ljubitelji mačaka bi vjerovatno željeli da im sve bude u obliku mačke, jer je to posebna veza. Mačka simbolizuje blagostanje, liječenje - oporavak, ali i prinovu, pa imajte to u vidu kada je poklanjate nekome.

Simbol ježa

Jež može mnogo interesatno da izgleda na vašoj narukvici. Vitalnost, izobilje i dobra energija se povezuju sa ježom, ali i velika plemenitost. Ne treba posebno naglašavati da simbol ježa karakteriše i znanje, odnosno mudrost, te bi bilo dobro pokloniti ga nekome ko svoje znanje ne krije.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.