Zašto da kupujete poklon - napravite originalan sami!

Pročitajte naše prijedloge za kreativne rođendanske poklone koje lako možete napraviti sami!

Zašto da kupujete poklon - napravite originalan sami!

Savršeni poklon za rođendan često ne možemo naći u radnji: ili su previše skupi, neoriginalni, nekvalitetni, ili vam jednostavno ništa ne izgleda dovoljno posebno za voljenu osobu za čiji se rođendan spremate.

Možete uzeti situaciju u svoje ruke i sami napraviti originalan rođendanski poklon! Pred vama je nekoliko kreativnih prijedloga, u čijoj ćete izradi zaista uživati i sami.

#1 Ručno oslikana svilena marama

Kako vaš ručno pravljeni poklon ne bi djelovao amaterski i dječije, odaberite luksuznu, kvalitetnu svilu i sami je ukrasite; možete kupiti gotovu maramu ili potražiti komad svile u radnji sa materijalima.

Birajte jednobojni materijal na kome će šare lakše doći do izražaja, i nabavite nekoliko boja za slikanje na svili. Boje možete miješati kako biste dobili nove nijanse, ali prvo ih isprobajte na rezervnom parčetu! U zavisnosti od svoje vještine, možete naslikati šta god poželite. Potražite inspiraciju na internetu, i imajte na umu stvari i boje koje slavljenica voli. Ako ne želite da rizikujete, naslikajte apstraktne ili geometrijske šare sa efektnim kombinacijama boja.

#2 Upečatljiv i unikatan nakit

Lijep komad nakita obradovaće svaku osobu, a naročito ako je napravljen posebno za nju i drugog takvog nema na svijetu!

U radnji sa repromaterijalom za nakit možete naći stotine različitih vrsta perlica, šljokica i nastavaka za ogrlice, narukvice, prstenje i minđuše. Poigrajte se sa dizajnom i oblicima, ali kako ne biste otišli u kič ili stavili suviše stvari koje se ne slažu, pođite od osnovnog koncepta i nadograđujte ga. I jednostavan nakit od perlica može biti izuzetno lijep i raskošan.

Ako pravite broš, njegovu površinu možete oslikati, a što se tiče materijala - sve što nije preteško i može da se okači na ogrlicu dolazi u obzir! Dugmići, tkanina, kožne krpice - izbor je na vama!

#3 Suknja nepogrješivog kroja!

Ukoliko u buticima ne možete da nađete ništa što makar liči na onaj pravi dar koji će izmamiti osmijeh na lice vašoj dragoj prijateljici, možete joj i sami sašiti nešto lijepo!

Pravi izbor za to je suknja na preklop:

  • Ne morate da mislite da li ste „uboli” pravu veličinu;
  • Biće sasvim unikatna;
  • Na internetu ima mnogo besplatnih i jednostavnih tutorijala;
  • Dezena i boja ima koliko i materijala po radnjama!

Ukoliko ste vešti sa koncem i iglom (ili mašinom za šivenje), možete odabrati i neki drugi kroj - suknje na preklop su najjednostavnije za šivenje jer ih maltene treba samo porubiti i iseći delove jednostavnog oblika, ali možete se odlučiti i za neki model suknje na lastiš.

#4 Mirisno iznenađenje - napravite unikatan sapun!

Izrada sapuna je znatno napredovala kroz vijekove, pa sada možete sapun napraviti sami! Nabavite kvalitetnu bazu, tj sapun bez boje i mirisa koji se kupuje na mjeru, i kada ga istopite u njega umiješajte sastojke po želji: eterična ulja za njegu, suvo voće, cvijeće ili seme za piling, latice cvijeća…

Ovu smjesu sipajte u kalup zanimljivog oblika - možete koristiti i modle za kolače ili posude za led, i ostavite da se sapun stegne. Gotov sapun se može koristiti odmah, a radi dodatne dekoracije ga možete posuti biorazgradivim šljokicama ili kanuti nekoliko kapi posebne boje za sapune.

#5 Vaše najdraže uspomene u jednoj velikoj knjizi

Odaberite neku lijepu, veliku svesku i u nju zapišite i zalijepite sve za šta vas vežu lijepe i važne uspomene. Možete zakačiti:

  • karte sa koncerata, žurki, iz bioskopa ili pozorišta;
  • fotografije i sličice;
  • naljepnice.

Uz to ispišite poruke i citate sa posebnim značenjem, ili podsjetite na najzabavnije trenutke koje ste doživjeli zajedno. Na jednu od strana možete zalijepiti kovertu i u nju staviti neka posebna iznenađenja; koja - znate samo vi!

Poklon koji ste sami napravili ima posebno značenje, jer pored materijalne stvari poklanjate i nešto neprocenjivo: svoje vrijeme, koje ste uložili u to da učinite nekoga srećnim.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.