Restorani za svadbe – šta brine parove pri odabiru?

Odredili ste datum vjenčanja i počeli ste sa planiranjem vašeg najljepšeg dana? Onda se sigurno na početku spiska nalazi rezervacija prostora za održavanje proslave. Međutim, uprkos velikom izboru restorana, teško je pronaći onaj koji će vam odgovarati po svim kriterijumima. 

Restorani za svadbe – šta brine parove pri odabiru?

Ukoliko su restorani za svadbe nešto o čemu trenutno razmišljate, evo na koje detalje bi trebalo da obratite pažnju pre nego što rezervišete prostor.

Dogovorite sve u vezi cijene restorana za svadbu

Mnogi restorani imaju u svojoj ponudi različite aranžmane koji se mogu korigovati prema vašim potrebama i željama. Ali, sa druge strane, brojni restorani imaju fiksne cijene paketa koji nisu podložni promjenama. Zato je važno da se posvetite i istražite ponudu, jer sigurno postoje restorani za svadbe koji će ispuniti vaša osnovna očekivanja. Kada napravite listu onih koji zadovoljavaju vaše kriterijume, slijede pregovori. Naime, najveći broj restorana nudi mogućnost da mijenjate aranžmane. Međutim, nekad se desi da mladenci dogovore jednu cijenu, a da se nakon svadbe ispostavi da je ona viša od dogovorene. To je zbog toga što pojedini restorani imaju skrivene troškove koje ne spominju tokom rezervacije. Zato, kada ugovarate restoran za svadbu, obavezno prođite detaljno kroz cjenovnik i ne libite se da pitate menadžera sve što vas interesuje.

Hrana i piće u restoranu

Jedna od veoma važnih stavki svake svadbe su svakako hrana i piće. Kako bi gosti bili zadovoljni, potrudite se da budete što bolji domaćini – obezbedite im dovoljnu količinu kvalitetne hrane i pića. Mnogi restorani za svadbe nude na prvi pogled bogate menije. Međutim, nije rijetkost da se na dan svadbe mladenci neprijatno iznenade kada shvate da konobari ne mijenjaju i dopunjavaju hranu, ili ukoliko nisu ažurni po pitanju usluživanja gostiju pićem. Zato, ukoliko želite da vaši gosti budu usluženi na najbolji način, nemojte te stvari da prepustite slučaju. Obavezno se detaljno informišite o tome što je sve uključeno u cijenu menija, a što se dodatno naplaćuje. I ne zaboravite da se raspitate da li se hrana dopunjuje tokom trajanja svečanog ručka.

Vrijeme dolaska i odlaska iz restorana

U većim gradovima restorani za svadbe organizuju slavlja u trajanju od osam sati. Međutim, pojedini restorani za svadbe nude i mogućnost dogovora da se trajanje proslave produži, uz doplatu. Pored toga, potrebno je obratiti pažnju oko satnice početka svadbe. Naime, pojedini restorani za svadbe nisu previše fleksibilni i nude mogućnost počinjanja svadbe samo u određenom terminu. Ovakva situacija može biti problematična ukoliko imate goste koji dolaze iz udaljenih mjesta i koji bi možda došli prije dogovorenog termina. Zbog toga ne bi bilo loše da se sa menadžerom restorana dogovorite oko ovakvih detalja. Jer, sigurno će čitavo svadbeno veselje ostaviti bolji utisak ukoliko bi gosti mogli ući u salu i biti usluženi i prije nego što slavlje zvanično počne. A ako smatrate da je osam sati slavlja malo, uvijek možete pregovarati o produžetku. Svadbeni običaji širom Evrope se razlikuju, pa se negdje svadbe slave i po nekoliko dana.

Da li restoran za svadbe ima i smještaj za goste?

Ukoliko pravite svadbu van rodnog mjesta, morate imati na umu da će određen broj gostiju morati duže da putuje i da će pojedine zvanice poželjeti da prespavaju pre povratka kući. Ukoliko želite da budete pravi domaćin, ne bi bilo loše da se raspitate oko smještaja. Na sreću, mnogi restorani za svadbe nude i smještaj. Rezervacija ovog smještaja može biti veoma dobra opcija jer se gosti, ukoliko stignu ranije, mogu da spremiti u apartmanu, ali i da ne gube vrijeme na putovanje od smještaja do svečane sale.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.