Kako reagovati kada vam partner ima problema sa potencijom?

Ukoliko ste primijetili da vam u posljednje vreme partner ima problema sa erekcijom, ne očajavajte. Zajedno pristupite rješavanju ovog ni malo „prijatnog“ zdravstvenog problema što prije. Treba da znate da problem sa postizanjem vrhunca nema nikakve veze sa vama. Razloga je mnogo, neke od njih predstavićemo vam u nastavku teksta.

Kako reagovati kada vam partner ima problema sa potencijom?

Erektilna disfunkcija – najčešći razlozi

Kada kažemo erektilna disfunkcija, iznenađuje činjenica da je sve veći broj mlađih muškaraca koji ne mogu u toku seksualnog odnosa da dožive vrhunac. Faktori koji utiču na impotenciju mogu biti psihološke prirode, ali isto tako mogu biti povezani sa nekim zdravstvenim stanjem.

Žene treba da budu upoznate sa ovim problemom, da znaju da ga prepoznaju i da pruže podršku svom partneru. Kada pružite svom partneru podršku, nećete povrijediti njegov ego, niti mu narušiti samopouzdanje, već naprotiv. Stimulisaćete ga da zajedno otkrijete glavni uzrok impotencije i radite na uklanjanju.

Hronične bolesti mogu uticati na seksualnu nemoć

Pojedine sistemske bolesti mogu biti glavni okidač erektilne disfunkcije kod muškaraca i narušiti kvalitet seksualnog života među partnerima. Ukoliko znate da vaš partner ima problema sa visokim krvnim pritiskom ili povišenim šećerom u krvi, posavjetujte se sa urologom. Vrlo je vjerovatno da su hipertenzija i dijabetes glavni razlozi za impotenciju.

Takođe, bolesti endokrinog sistema, ateroskleroza kao i hiperlipidemija se negativno mogu odraziti na erekciju.

Treba napomenuti da kada se nađe glavni uzrok za ovu vrstu seksualnog problema, na dobrom ste putu da ga u najkraćem roku i riješite.

Konstantna izloženost stresu

Da li znate da stres negativno utiče na cjelokupno zdravlje čovjeka, između ostalog i na erektilnu disfunkciju kod muškaraca svih starosnih dobi? Ako ste primijetili da vam je partner u posljednje vrijeme pod tenzijom, bilo zbog posla, bilo zbog finansijske situacije, kao i da ga pogađa česta promjena raspoloženja, razgovarajte. Pokušajte da pronađete način kako da živite bez stresa. Budite uporni i veoma brzo primijetićete pozitivne promjene kod svog partnera.

Prekomerno konzumiranje cigareta utiče na erektilnu funkciju kod muškaraca

Ako ste uvidjeli da vam je partner strastveni konzument cigareta, nagovorite ga da ako već ne može u potpunosti da batali pušenje, barem smanji upotrebu nikotina. Naime, naučno je dokazano da prevelika upotreba nikotina smanjuje želju za seksualnom aktivnošću i negativno se odražava na cjelokupan seksualni život između partnera.

Zdrav život kao preventivna mjera

Kada vodite zdrav život, u smislu da vam je bitno kako se hranite, kao i da praktikujete redovno fizičku aktivnost, nemate razloga za brigu kada je seksualna aktivnost u pitanju. Ovo se posebno odnosi na muškarce koji imaju problema sa gojaznošću s obzirom na to da višak kilograma takođe može biti glavni razlog za erektilnu disfunkciju. Brojne studije ukazuju na činjenicu da redovno vježbanje kao i gubitak tjelesne težine poboljšavaju seksualnu funkciju za 30%.

U svoj dnevni ritam uvrstite brzu šetnju u večernjim satima, krenite na košarku ili fudbal sa ortacima, ili započnite sa individualnim treninzima u teretani. Bilo koja vrsta fizičke aktivnosti može samo pozitivno uticati na fizičko, ali i mentalno zdravlje svakog čoveka.

I za kraj, ne dozvolite da vam ova vrsta seksualnog problema pokvari odnose u vezi ili braku. Zajedničkim snagama pristupite rješavanju istog. 

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.