Svekrva mi je uništila brak

Nakon priča žena čiji su brakovi uništeni uplitanjem njegove “drage” mame, vaša svađa sa svekrvom biće samo dječija igra…

Svekrva mi je uništila brak

Svi smo blagosloveni rodbinom u koju spadaju i svekrve i snajke, po nekima smrtna kombinacija. Priču da se svekrve i snajke ne podnose i često dolaze u sukobe, potvrdiće skoro svaka žena, a i ove istinite priče…

Željela je da njen sin ima manje ambicioznu ženu

“Bila sam lijepa, mlada, pametna i ispunjena. Mrzjela me. Rekla je da moram da razgovaram o svojim ambicijama sa mužem jer se on osjeća manje muško uz mene. Brak nam nije traja dugo, iz mnogo razloga, a ona je jedan od njih…”

Osjećala se kao da sam joj ja ukrala sina

“Mnogo puta, mnogo glupih svađa se između nas dvije završavalo njenim vrištanjem “Ukrala si mi sina!””

Nadala se da će joj sin oženiti srednjoškolsku ljubav

“Kada sam upoznala njegovu majku, ona me bukvalno presrela sa njegovim fotografijama iz raznih perioda života, a između njih je bilo i par fotografija “Dijane, djevojke koju sam htjela za snajku”. Stalno mi je prigovarala kako se dovoljno dobro ne brinem o kući i mužu. Jednom je vozila dva sata kako bi mu donijela kišobran na posao, zato što je vidjela na vijestima da će možda biti kiše tog dana, a znala je da ja to neću uraditi.”

Imala je svoje ljubimce, ali ja to nisam bila

“Moja bivša svekrva (čitaj: Aždaja) sve je činila od početka kako bi se osjećala kao neko ko nije vrijedan njenog sina. Čak i kada smo dobili djecu stalno je kritikovala moj način roditeljstva, dok je njen sin bio savršen u svemu. Išla je i do te mjere da je za Božić svima, sem meni, kupovala poklone.”

Tretirala je svog sina kao dijete

“Tetošila je mog muža dok sam ja od njega pokušavala da napravim muškarca. To je u redu, mislila sam tada. Od našeg razvoda je prošlo osam godina, a on i dalje živi kod nje. Razlog za to je što on sam ne može da pere svoj veš, neko mora da se brine o njemu!”

Radila je sve kako bi nas rastavila

“Moja bivša svekrva je radila sve kako bi nas rastavila. Na primjer, mom mužu na vjenčanju je rekla “Volim te bez obzira što si nju izabrao za ženu!” Kada se sjetim sada svih stvari koje je radila, nasmijem se. Poslije svega ona nije bila razlog našeg razvoda. I nakon svega moj bivši suprug i ja smo i dalje dobri prijatelji i roditelji naše djece.”

Uništavala nam je sreću

“Jednog dana sam rekla mom suprugu:”Ne želim da čekam dan da ona umre pa da mi budemo srećni. Moraš da sagledaš cijelu situaciju i staneš jednom na moju stranu. Ne mogu sama da se borim sa njom.” Nakon 12 godina braka izgubila sam tu bitku sa svekrvom i razveli smo se.”

Vršila je pritisak na njega da se oženi

“Jednog dana me pozvala njegova majka i rekla da ako ne pristanem da se udam za njega uradiće sve da nas razdvoji i da mu nađe neku koju će da oženi. Uskoro smo već planirali svadbu i vjenčali se. Vremenom smo bili rastrzani između potrage za karijerom, braka i djece. Shvatili smo da bolje funkcionišemo kao prijatelji nego kao bračni partneri.”

Željela je da se njen sin razvede

“Nikad nisam bila dovoljno dobra za njenu snajku. Jedno vrijeme sam se svađala sa mužem, imali smo težak period i odlučili smo da napravimo malu pauzu gdje ćemo posjetiti svako svoje roditelje i dobro razmisliti. Kada se vratio od svoje majke, bio je 100 odsto odlučan da se razvede!”

Stalno se družila sa bivšom devojkom mog muža

“Živjeli smo kod svekrve nekoliko mjeseci poslije vjenčanja i za to cijelo vrijeme ona se uporno družila sa bivšom djevojkom od mog supruga i stalno je pozivala u posjetu. Govorila je kako bi njen sin sigurno bio mnogo srećniji sa tom djevojkom u braku nego sa mnom.”

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.