Loše navike koje vam narušavaju vezu

Loše navike koje vam narušavaju vezu

Mnoge veze imaju svoje probleme, to je istina. Ali, za neke, loše navike mogu biti “mravi u kolaču”, figurativno govoreći. Imate li i vi loših navika u vezi? Čitajte dalje i otkrijte!

1. Zvocanje

Ko pored sebe želi neko zvocalo? Varate se ako mislite da su samo žene zvocala. I muškarci i žene zvocanjem mogu svog partnera dovesti do ludila, ne budu li znali granicu. Ako imate pomalo zaboravnog dragog, pronađite neko alternativno rješenje da ga podsjetite, kao na primjer da mu ostavite poruku koja će ga podsjetiti na ono što treba da uradi.

2.   Suviše nezavisni 

Dobro, možda u današnje vrijeme nije baš popularno biti zavisan u vezi. Ipak, ljudi koji su u vezi treba da budu potrebni jedno drugom. Treba da znaju da se mogu osloniti jedno na drugo. Ako konstantno gurate partnera od sebe  stavom ‘’Mogu ja to sama’’ , vaš čovjek će se umoriti od osjećaja beskorisnosti i otići.

3. Okrivljivanje

Ma koga je briga ko je kriv? Koliko god voljeli da uvijek krivicu prebacimo na mužića, ne bi bilo loše ponekad krivicu preuzeti na sebe. Ipak, najbolje je da igru krivice ostavite na dječijem igralištu i prihvatite greške vašeg dragog baš tako, kao greške. Zapamtite, ni vi niste savršeni.

4.  Davanje uputstava ("kvocanje nad glavom")

Sasvim je u redu pustiti tvrdoglavog muškarca da "provali" kako sastaviti dječiji krevetić. Koliko god on možda trebao neka uputstva, trebalo bi da pustite vašeg dragog da se osjeća kao muškarac i da to uradi na svoj način, osim ako vam ne traži pomoć... ili mu za taj posao treba 24 sata. U tom slučaju hrabro istupite i pokažite kako to radimo mi žene!

6. Zapustiti se

To što ste već neko vrijeme u braku, ne znači da njega više nije briga kako izgledate. Bilo da ste u braku 6 mjeseci ili 10 godina, uvijek treba da imate želju da ste lijepi čovjeku kojeg volite. U najmanju ruku, skinite umazanu kecelju i prođite četkom kroz kosu, da baš ne izgledate kao da ste sad iskočili iz kreveta.  

7.  Ne slušate ga

Muškarci su teški, istina je, ali i oni imaju osjećanja. Ponekad, mi žene zaboravljamo da i našim momcima treba uho za slušanje, kao i nama koje to tražimo od njih. Držite oči otvorene za znak da mu možda treba razgovor, i zaista ga saslušajte. Ko zna? Možda naučite nešto korisno. 

Veza je "krhko umjetničko djelo". Jedan pogrešan potez više i puca bez popravke. Zato, činite sve da održite svoju vezu jakom i zdravom. Razgovarajte, popuštajte, zahtjevajte, balansirajte i najvažnije, uvijek nađite kompromis.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.