Prepoznajete li sebe u nekoj od ovih veza?

Postoje razne vrste ljubavi, pa samim tim i razne vrste veza. Prepoznajete li sebe u nekoj od navedenih?

Prepoznajete li sebe u nekoj od ovih veza?

Stručnjaci se slažu da su ovo najčešće veze. Temelje se na različitim vrstama ljubavi. I dok su jedne dobre i poželjne, druge su prilično opasne i destruktivne.

Opsesivna veza

Morate znati gdje je on, što radi i s kim je. Ako se niste čuli s njim 20 puta dnevno, nervozni ste. Najradije biste mu se zalijepili za leđa, tako da budete s njim 24 sata dnevno. Samo o njemu razmišljate i samo o njemu govorite. Mogućnost da ga izgubite ravna vam je smrti. To je opsesivna ljubav i obično se događa kada se čovjek prvi put u životu ozbiljno i intenzivno zaljubi.

Sebična veza

To je veza u kojoj dvoje ljudi vole istu osobu – jedna voli sebe i partner voli nju. To je ljubav u kojoj sebična osoba misli samo na sebe i svoje potrebe te zahtijeva da je i partner tako tretira. Naravno, takva ljubav uključuje iskorištavanje u svakom pogledu. Dobra je vijest to da nesebični partner brzo shvati o čemu je riječ pa jednostavno ode

Veza temeljena na požudi

Čim ga pogledate, koljena vam klecaju? Od samo jednog dodira čitavo tijelo vam drhti? Neprestano razmišljate o seksu s njim? Tačnije, ne možete se koncentrisati ni na što osim na maštarije o njemu? E to je požudna ljubav kojom dominiraju strast i seks. Ma koliko uživali u njoj, ona ima relativno kratak vijek trajanja.

Veza iz bezuslovne ljubavi

Ovakva vrsta ljubavi se rijetko susreće. Bez obzira na to što druga strana s vremena na vrijeme napravi neke stvari koje nisu u redu, bezuslovna ljubav to oprašta jer razumije ljudske slabosti i zna da voli čovjeka, onakvog kakav on jest. Bezuslovna ljubav uključuje bezgranično razumijevanje, poštovanje, toleranciju, toplinu i ljubaznost. Onaj ko je iskusi otkriva istinsku životnu ispunjenost.

Veza bez veze

Glavna karakteristika ove ljubavi je slomljeno srce. Svako je barem jednom u životu iskusio ovu bolnu vrstu ljubavi. Zovu je i jednostranom ljubavi zato jer nije uzvraćena. Zbog ovakve ljubavi spjevane su brojne tužne pjesme. No sreća je što bol prođe, oporavite se i onda uplovite u novu ljubav.

Zaljubljenost i zaluđenost

Zaljubljenost je onaj osjećaj leptirića u stomaku i kada u svakom čovjeku kojeg sretnete vidite voljenu osobu. Zaluđenost je slična tome, ali uz sebe nosi i opsesiju, odnosno onaj osjećaj da ne možete živjeti bez te osobe te da ćete doslovno uvenuti ako vam ne uzvrati ljubav. Nadamo se da ste dosad naučili da su to krajnje nezrele emocije koje nikada ne potraju duže vrijeme.

 

tportal.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.