10 ženskih navika koje iritiraju muškarce

Rijetko ko odobrava generalizovanje i podjelu na tipično muške i tipično ženske navike i postupke, zato što svako želi da je cijenjen zbog svojih jedinstvenih osobina. Ipak, ne može se poreći da postoje određeni aspekti ponašanja karakteristični za žene, a koji izazivaju frustraciju, ljutnju i zbunjenost kod muškaraca.  

10 ženskih navika koje iritiraju muškarce

Evo koje ženske navike često izludjuju muškarce:

 1. Ne naruči dezert, a onda “napada” partnerov kolač. Pravdajući se da čuvaju liniju, žene često preskaču dezert. Muškarci nemaju ništa protiv toga, ali ono što ih iritira je kada na pitanje “Hoćeš li ti dezert?”, dobiju odgovor “Ne, prejela sam se.”, a onda. pošto stigne njegovo slatko zadovoljstvo, do njihovih ušiju dolazi jedno stidljivo “Daj samo da probam”. I umjesto da uživa sam u slatkim čarima, svoj dezert obično mora da podijeli sa svojom ljepšom polovinom, jer je ona odjednom odlučila da više nije toliko prejedena.

 2. Predaje se na polovini igre, samo da bi izbjegla poraz. Nije važno da li se radi o kompjuterskoj igri, rekreativnom sportu ili kartanju, žene ne vole da gube, pa kada osjete da imse smiješi poraz, imaju naviku da odustanu i da miniraju igru pred samu završnicu. To užasno nervira muškarce koji sa nestrpljenjem očekuje pobjedu i trenutak kada će pokazati svoj pobjednički osmijeh.

 3. Mnogo priča, i to često u pogrešno vrijeme. Žene obožavaju da pričaju. Za razliku od muškaraca koji u prosjeku izgovore po 7000 riječi dnevno, žene stignu do 20 000 riječi na dan. Muškarci često vole da uživaju u tišini, pogotovo kad gledaju sportski pregled, filmski blokbaster ili igraju omiljenu igru. U tim momentima, ženski glas ili se potpuno ignoriše ili je izvor nervoze.

 4. O poblemima u vezi razgovara sa trećom osobom. Žene često diskutuju o problemima u vezi, sa svojim prijateljicama i često se dešava da prijateljice saznaju za postojanje odredjenog problema i prije nego što to sazna ili shvati partner. Muškarci su zatvoreniji i rjedje se ispovijedaju svojim prijateljima, pa ne mogu da shvate žensku potrebu za ljubavnim konstatacijama sa prijateljicama. Pogotovo bi ga iznerviralo kad biste mu predložili savjet za rješavanje nesporazuma, potpisan od strane vaše prijateljice.
   
 5. Plače bez posebnog razloga. Tačno je da žene plaču za sve i svašta, kao što je uvredljiv ton glasa kod partnera, loša frizura, film sa tužnm krajem, film sa srećnim krajem... pogotovo kada su “oni dani” u mjesecu.Muškarci znaju da su predstavnice nježnijeg pola osjetljivije, ali njih nervira kad treba da utješe i smire svoju partnerku, a ni sami razlog njenih suza. U momentima ženske “tuge”, oni jednostavno ne znaju kako treba da postupaju i mrze kada su “zaglavljeni” u takvoj situaciji.

 6. Premješta partnerove lične stvari. Muškarci vole da znaju gdje su im ključevi od auta, vozačka dozvola, novčanik... Čak i kada u njihovoj kući vlada haos, oni se odlično snalaze u pronalaženju ličnih stvari i odjeće. Zato ih užasno mnogo nervira kada njihove stvari “dobiju noge” i premjeste se na sasvim drugo mjestood onoga na koga su “bacili” pomenute predmete. Ženska urednost, u ovakvim situacijama, kod muškaraca uopšte ne budi pozitivna osjećanja.

 7. Ima ormar prepun garderobe, a nikad nema šta da obuče. Ponekad su i muškarci preokuprani svojim izgledom isto koliko i žene, ali njihov ormar sigurno ne krije toliko odjeće koliko ženski. Tačno je da je odjeća ogromna ženska opsesija i muškarci su već odavno prihvatili tu činjenicu. Medjutim, ono što ne mogu da prihvate je ženska izjava “Nemam šta da obučem”, a ormar ne može da se zatvori od silne garderobe.

 8. Ljuti se bez objašnjenja koji je razlog za to. Ponekad žene imaju naviku da kažu “NIje mi ništa”  kada je previše očigledno da se ljute zbog nečega. U tim momentima u njihovim glavama se vrti : “Ako me zaista poznaje, znaće šta mi je”. Medjutim, dok muškarci budu znali da pročitaju ženske emocije i misli, još mnogo vode će proteći Dunavom.

 9. Pokazuje sposobnosti policijskog inspektora. Ženska ljubopitljivost zna da bude nesnosna. “ A s kim si izlazio na kafu?”, “Luka je bio sa djevojkom ili sam?”, “Gdje ste bili?”, “A zašto ste išli baš tamo?”... Zbog hiljadu ženskih pitanja u minuti, muškarci se često osjećaju kao da su na policijskom ispitivanju, a to im stvara pritisak, paniku i mnogo nervoze.

 10.  Pita “O čemu razmišljaš?”  i to prečesto. Pogrešna je popularna trdnja da muškarci mogu satima da leže i ne razmišljaju ni o čemu. Apsolutno je prirodno da se i po njihovim glavama vrti stotine misli u svakom momentu u toku dana. Medjutim, često pitanje “ O čemu sada razmišljaš?”  ne može da ga oraspoloži za razgovor, nego samo da mu stvori osjećaj da im ne dajete mira i dovoljno prostora, pa zato i očekujte nervozan odgovor.   

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bubuljice i aspirin

RECEPT
DANA

Džem od jagoda

 • Najčitanije

 • Zanimljivo

 • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.