Zašto im se odmah poslije...spava?

Glavni krivci za umor poslije seksa kod muškaraca su hormoni. Kada dožive orgazam njihovo tijelo oslobadja prolaktin i u tom momentu nastaje umor, kaže dr Dejvid Mekenzi, seksualni terapeut.

Zašto im se odmah poslije...spava?

Muškarci imaju veću mišićnu masu od žena, pa su i zato umorniji poslije seksa.
Za promjenu raspoloženja, rast brade, seksualni nagon i količinu sperme, kod muškaraca je glavni krivac testosteron. U svom ciklusu, na muškarce utiče isto kao i PMS na žene. Kada je ciklus na vrhuncu, muškarci su odlično raspoloženi i nikako umorni. Čim se količina testosterona smanji, tijelo osjeća iscrpljenost, umor i na red dolazi loše raspoloženje.

Žene umor kod muškaraca poslije seksa mogu da shvate kao nezainteresovanost, ali problem ponekad zna da bude mnogo veći. 
Zdravstveni problemi, psihički problemi, kao i neslaganje sa partnerkom, te stres i nesanica mogu da budu uzrok umora i ravnodušnosti. Ali, i česta vožnja bicikla može da uzrokuje oštećenje testisa i da umanji kvalitet sperme, a sve to može da dovede do problema sa erekcijom.

Znači, ženama nije važna veličina :), nego one žele dobrog tehničara koji neće zaspati odmah poslije seksa. Zato muškarci treba da slijede ciklus muškog hormona i uživaju u seksu... ali i poslije njega.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.