Kako da izaberete vjenčanicu koja će vam savršeno pristajati

Kako da izaberete vjenčanicu koja će vam savršeno pristajati

Popularni korset i sirena kroj

Na vrhu liste popularnosti je korset. Stoji skoro svakoj ženi, a naglašava struk, podiže grudi, popravlja držanje i otkriva ramena, što je senzualni dodatak svečanom izgledu.

Srcoliki izrez idealan je za prosječne grudi. S druge strane ravni izrez dobar je za žene s malim grudima jer korset vizuelno povećava grudi, a djeluje umanjujuće kada je u pitanju bujnijie poprsje. Srcoliki  izrez na većim grudima koketira s vulgarnošću, a posebno treba voditi računa o dubini tog izreza.

Sirena kroj postao je sinonim za svečane haljine. On je čest odabir zvijezda na crvenom tepihu i ujedno jedan od najpopularnijih modela haljina na vjenčanjima. Ali, nemojte prigrliti trend ako vam dotični broj ne laska tijelu. Sirena kroj zahtjeva liniju idealnog pješčanog sata i nešto više centimetara. Kraće noge loše podnose ovaj kroj.

Lepršavo ili pripijeno?

Til, čipka i svila najčešći su materijali od kojih se izrađuju vjenčanice. Pripazite da ne odaberete vjenčanicu koja kombinuje više materijala jer to rezultira neukusom. Na svadbi ostavite glamurozan utisak, ali ipak u granicama dobrog ukusa.

Zavisno od opštih odjevnih trendova, mijenjaju se i trendovi kada je riječ o dizajnu vjenčanica, a to takođe utiče na odabir materijala. Kod nas su dugo bile popularne svilene lepršave vjenčanice, dok u posljednje vrijeme, mlade ipak biraju pripijene haljine.

Važno je i kakav utisak želite da ostavite, odnosno kakav stil želite na svom vjenčanju. Romantične i nježne mlade odabraće jednostavnije krojeve, decentni ukras i retro modele. Za pravu bajku i princezu u glavnoj ulozi tu su krinoline. Ako želite ostaviti seksi utisak tu su pripijeni modeli i izrezi, a u tom slučaju, razmišljajte o vjenčanicama koje prate tijelo uz otvorena leđa, srcoliki korset ili popularna varijanta tzv. « November rain » haljine s kratkim prednjim dijelom. Pazite i na dužinu haljine kako ne bi bila prekratka, na dubinu dekoltea i eventualnog leđnog izreza.

Modni detalji

Kad su modni dodaci u pitanju, svakako ih prilagodite vjenčanici, nikako obrnuto. Ne možete pogriješiti uz lijepe minđuše i ukras u kosi. Narukvica vam može smetati tijekom cijelog dana. Ako je vaša vjenčanica zatvorena, neka nakit bude minimalan – odlučite se za decentan ukras u kosi i po svakom slučaju izbjegavajte ogrlice. One pristaju uz korsetirane haljine i modele s otvorenim leđima.

Pripazite i s odabirom vela – ako je vaša haljina bogato ukrašena na gornjem dijelu, preskočite veo. On idealno pristaje uz vjenčanice koje prate liniju tijela.

Vjenčanica je za većinu žena jedna od najvažnijih stvari tog dana. Ona mora biti prilagođena vašem tijelu i ukusu – to je tajna savršene vjenčanice u kojoj ćete sa stilom izreći svoje sudbonosno da!

Izvor: budi.in

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bubuljice i aspirin

RECEPT
DANA

Džem od jagoda

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.