Ove rečenice muškarac ne želi da izgovori pred svojom ženom

Postoje neke stvari koje svakom muškarcu smetaju kod njegove žene, ali nikad joj to ne kaže. U nastavku vam donosimo koje su to stvari koje im smetaju, a koje se boje reći.

Ove rečenice muškarac ne želi da izgovori pred svojom ženom

“Zvala me je bivša”

Žene su jako nesigurne i nepovjerljive, kada je u pitanju bivša cura, koliko god veza između njenog dečka i nje bila gotova te nema više osjećanja. Samo ako je zvala da pozdravi i čuje kako je, dovoljno je da žena bude nesigurna. Da se ne bi svađali oko toga, mnogi muškarci takve stvari radije prećute, zbog čega je njihova partnerka još sumnjivija jer ne zna šta sve skriva u svom telefonu, a zna da joj nije rekao sve.

“Nemam novca”

Da, i muškarci mogu biti bez novca, bez obzira koliko se uvijek od njih očekuje da oni plate sve račune. Ponekad čak i imaju novca, no ne toliko koliko bi njegova partnerka mogla potrošiti. Iz tih razloga mnogo njih ulazi u dugove, samo kako bi partnerka imala sve što joj treba.

“Daj mi prostora”

Kada muškarac zaćuti i povuče se, to znači da mu treba malo prostora i predaha za njega. Naravno, većina žena odmah pomisli kako ju njen muškarac više ne voli i kako njegova ljubav prema njoj umire. Ali muškarac ne zna reći riječi koje njoj odgovaraju, poput  “Ljubavi, volim te i uživam u tvom društvu, ali ponekad mi je potrebno vrijeme da budem sam. Opusti se, ne idem nigdje.”

“Ja nisam tvoj tata!”

Žene uglavnom očekuju od svojih muškaraca da se ponašaju poput njihovih očeva. Bilo da je razlog neprisutnost oca u njihovom životu ili prisutnost oca uz puno ljubavi, kako god, one žele da se nastavi uloga oca. No, ona bi trebalo da prestane sa tim očekivanjima, jer njen partner nije njen otac i ne treba ju podizati i tretirati kao djevojčicu. Njen partner je osoba s sopstvenom ličnošćui i treba je tretirati kao ženu i biti joj partner u životu.

“Možemo li da imamo malu svadbu?”

Žene su te koje od malih nogu sanjaju o svom vjenčanju i o svakom detalju na njemu. I sada, kada je došlo to vrijeme i kada je pronašla pravog partnera, baš i nema toliko novca da ostvari na vjenčanju sve što je željela. Ono što bi žena trebalo da shvati je da je vjenčanje važno, ali brak je važniji. Možete imati i malo vjenčanje koje će biti puno ljubavi i koje će vam značiti više od ičega. Nemojte započeti zajednički život ulazeći u dugove zbog vjenčanja.

“Kako je ova žena lijepa!”

Svijet je pun lijepih žena, čak i kada je on u braku i te lijepe žene i dalje hodaju ulicom. Nema ništa loše primijetiti lijepu ženu, pa čak ju i iskomentisati. Sve je opravdano ukoliko ne dođe do flerta zauzetog muškarca. U redu je da muškarac pohvali izgled druge žene, ali prije toga mora svoju ženu obasuti komplimentima, kako bi ovo prihvatila.

“Volio bih da si malo više ambiciozna”

Mnogi muškarci vole da su njihove žene ambiciozne i da napreduju. Oni vole da sa svojim ženama razgovaraju o raznoraznim temama i vode razne debate. No, ukoliko se žena ulijeni i godinama ništa ne napravi po tom pitanju, te ostane ista kao i na početku, muškarcu bi to moglo dosaditi, te bi mogao pronaći drugu žensku osobu s kojom će moći razgovarati.

“Malo si debela”

Muškarcima je jako teško reći svojim ženama da imaju viška kilograma i da bi trebalo da urade nešto po tom pitanju. Najviše zato jer se plaše da ne povrijede ženinea osjećanja, i da ona ne shvati sve pogrešno. A zapravo jedini razlog zašto bi joj to rekli je njeno zdravlje.

“Volio bih da si više zainteresovana za seks”

Mnoge žene očekuju od svojih muškaraca vjernost, no one same nisu u stanju ispuniti bračnu “dužnost”. Znaju biti toliko dosadne, krute, ograničenih razmišljanja, itd. Takve žene nikada ne iniciraju polni odnos, ne nose seksi haljine ili donje rublje kako bi impresionirale svog muškaraca, njima je to potpuno nebitno. Takve žene su uvijek umorne, uvijek imaju izgovore, a poneke zaborave na muškarca, čim dođe beba u porodicu.

“Molim te, nemoj me požurivati” 

Za ženu je jako bitno u kojem smjeru ide njihova veza, ali ne bi trebalo da svog muškaraca zbog toga požuruje, uporno se uspoređujući sa svojim vršnjacima. Ljubav nema formule i nije izgrađena u jednom danu pa ponekad nije potrebno da muškarac sve sam shvati.

Niti jedna veza nije ista. Neki se zabavljaju tri mjeseca pa se vjenčanju, neki su u vezi 3 godine pa se vjenčaju, a neki i po 13 godina pa se vjenčaju. Razgovore o prelasku vaše veze na višu stepenicu treba započeti kada ste oboje spremni na to. Znači, ne kada je muškarac prisiljen da zaprosi ili kada je žena prisiljena da kaže “da”.

“Ne upoređuj me sa svojim prijateljima!” 

Mnoge žene cijelu svoju vezu i svog muškarca upoređuju sa vezama svojih prijateljica i njihovim muškarcima. Žene uglavnom onda komentarišu rečenice poput “Ja bih voljela da mi imamo ovo ili ono” omalovažavajući njihovu vezu, ili “Ja bih voljela da smo mi kao oni”.. Muškarac se tada osjeća neprihvaćeno i odbačeno, ali ne zna kako da kaže svojoj ženi da je posebno i ono što oni imaju.

Sve u svemu, drage dame, pustite malo svoje muškarce da izraze svoje mišljenje i da rade onako kako im odgovara jer ćete oboje onda biti srećniji, dobijajući ono što želite. Od muškarca ćete onda dobiti potpunu ljubav i poštovanje, a to je ono što zapravo želite.

 

savjetnica.com

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.