7 stvari vezanih za vašeg partnera koje treba da zadržite za sebe

7 stvari vezanih za vašeg partnera koje treba da zadržite za sebe

Izašli ste vani sa drugaricama i super se zabavljate. Možda ste i popili koju čašicu više te došli u iskušenje da sa njima podijelite više nego što biste trebali. “Škakljiva” priča o bivšem sa fakulteta može da bude u redu, ali morate biti veoma pažljivi kada govorite o sadašnjem partneru. Neke stvari iz vašeg privatnog života jednostavno ne bi trebale izlaziti u javnost pa čak i ako želite da čujete mišljenje najboljih prijateljica. Saznajte kojih to sedam stvari nikada ne treba dijeliti sa drugima, kako ne biste naškodili odnosu sa partnerom.

Njegovi strahovi

Žene nerado drugima govore o svojim strahovima. Ali, da podijele da se on plaši nečega, to im već nije strano. To što se plaši zmija ili velikih pasa može ga u očima drugih učiniti kukavicom. Takođe, još važnije je da je on svoje strahove podijelio, jer vam je vjerovao. To što okolo pričate njegove tajne može dovesti do gubitka povjerenja. Prije nego što odlučite da nešto kažete, razmislite kako bi se on osjećao kada bi drugi znali njegove slabosti. Sigurno ćete zadržati “jezik za zubima”.

Vaš seksualni život

Razmjenjivanje sočnih detalja iz seksualnog života sastavni je dio svakog ženskog okupljanja. Međutim, negativne konotacije o njegovoj sposobnosti da vas zadovolji u spavaćoj sobi su zabranjene. Samo se stavite u njegovu ulogu. Žene su najčešće nezadovoljne svojim izgledom. Zamislite sada kako bi vama bilo kada bi on svojim prijateljima pričao kako izgledate bez šminke ili to što stalno nosite steznik da biste izgledali mršavije? Osjećali biste se uvrijeđeno i izdano, zar ne? Zbog svega toga, ako već imate potrebu da podijelite šta se dešava ispod jorgana, budite kratki i ispričajte samo pozitivne stvari.

Prećutite neke stvari njegovoj porodici

To što ćete sa njegovom porodicom podijeliti da ulazi obuven u kuću ili da previše vremena provodi u kladionici samo će stvoriti tenziju između vas i njih. Njegove mane mogu biti protumačene kao negativni odraz njih samih. Plus, oni će ga sigurno pokušati zaštititi i opravdati. Ako vas to toliko nervira, onda to podijelite sa svojim prijateljicama. Naravno, ozbiljne probleme zadržite za sebe i svog partnera, jer se to ionako tiče samo vas dvoje.

Njegova nesposobnost da obavi jednostavne “muške” poslove

On ne zna kako da promijeni ulje u autu i svako krečenje se završi tako što pozovete majstora da popravi njegov “haos”. Ali, vaši prijatelji ne moraju da znaju za to. U muškoj prirodi je da znaju kako da poprave sitne stvari u kući i van nje. Isto tako se od njih očekuje da obezbijede uslove za normalan život svojoj porodici. Iako se ovo čini staromodnim vjerovanjem, za većinu muškaraca je to još uvijek veoma bitno. Iako je spretan kao da su mu obje ruke lijeve, zadržite to za sebe. Želite da ispričate priču o stolu sa tri noge? Upitajte ga za dozvolu ili još bolje, dopustite njemu da je ispriča.

Negativni postupci koje on jednostavno ne primjećuje

Bez obzira da li je problem u njegovom odnosu sa djecom ili to što nije spreman za bilo kakvu vrstu kompromisa, recite to njemu, a ne vašim prijateljima. Saznanje da ste mu pričali iza leđa o ozbiljnim stvarima veoma će ga povrijediti i sigurno će donijeti probleme. Ako ih sami ne možete riješiti, možda je vrijeme da potražite pomoć terapeuta. On će pomoći da spoznate obostrane nedostatke i zajedničke probleme te da pronađete način kako da ih prevaziđete.

Ne pričajte o njegovim političkim i vjerskim uvjerenjima

Možda se osjećate slobodno da raspravljate o političkoj situaciji sa svojim prijateljima, ali njegova uvjerenja nemojte dijeliti. On vjerovatno ima razloge, bilo profesionalne ili lične prirode, zbog kojih ne želi da “cijeli svijet” zna njegovo mišljenje. Ovdje je ključna stvar upravo komunikacija. Dogovorite se sa partnerom šta da kažete drugima ako on, primjera radi, ne želi da ide na vjenčanje prijateljice čiji se politički stavovi ne slažu sa njegovim. Možete reći da je na poslovnom putu ili da se jednostavno razbolio. Šta god da odlučite, uvijek budite bezuslovno uz njega i čuvajte mu leđa.

Ne spominjite teške trenutke iz prošlosti

Ženama nije teško da podijele teške trenutke iz svoje prošlosti, jer im društvo dozvoljava da budu ranjive. Ipak su one slabiji pol. Ali muškarci rijetko kada dopuste da se spominju ružne stvari koje su im se nekada desile. Zbog toga nije u redu da nekome ispričate nešto takvo bez njegove dozvole. Ako ste ponosni na njega jer je savladao ogromnu prepreku, ohrabrite ga da to podijeli sa drugima (koliko god to bolno bilo). Sama pomisao da će neko nešto naučiti iz njegovih grešaka, možda ga ohrabri da se otvori i podijeli svoje iskustvo sa drugima.

 

minimagazin.info

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.