Koji od 10 vrsta libida je vaš tip?

Prepoznajte svoj tip libida i uskladite seksualne energije s partnerom na najbolji način.

Koji od 10 vrsta libida je vaš tip?

1. Senzualan

Emocionalna intimnost vam je znatno važnija od seksualnog zadovoljstva i skloni ste prigovaranju ukoliko osjetite da je partner nezainteresovan ili nedovoljno nježan tokom seksa. Razmislite o široj slici vaše veze: ako je partner posvećen drugim aspektima veze, podsjetite sebe da njegov pristup seksu reflektuje ono što njega privlači, a ne nedostatak emotivne bliskosti.

2. Erotičan

Upravo je ovaj tip  često idealizovan u filmovima: zainteresovan za strastan seks, stalno u potrazi za novim iskustvima i novim tehnikama. Erotični ljubavnici često osuđuju partnere koji su zadovoljni rutinom u seksu. Ukoliko niste u vezi sa partnerom koji takođe pripada erotičnom tipu, potrebno je da shvatite da vaš stav može biti naporan, kao i da cijenite partnerov pristup i pružite mu nježnu podršku u istraživanju.

3. Zavisan

Vi žudite za seksualnim odnosom i često ga koristite za oslobađanje od stresa. Skloni ste iritabilnosti, ukoliko vam je seks uskraćen. Pripadnici ovog tipa su najčešće muškarci i on se razvija tokom adolescencije – kada se oslanjate na samozadovoljavanje kao način da se suočite sa stresom i nesanicom. Jedno od rješenja može biti i usvajanje novog načina za oslobađanje od stresa, poput vežbi disanja ili relaksirajućih aktivnosti.

4. Entitled (postojim samo ja)

Verujete da je, kada ste u vezi, partnerova dužnost da vam pruži seksualni život kakav želite. Nezavisno od nivoa želje, osjećate da je partner u obavezi da ispuni vaše potrebe. Ljubavnici ovog tipa moraju da shvate da je dobra veza ona u kojoj postoji međusobno razumijevanje potreba. Morate da osvijestite partnerove želje i potrebe, kao i da prihvatite da su pojednako vrijedne i važne kao i vaše.

5. Zavisnik

Ovaj tip je prilično rijedak. Može biti genetski uzrokovan – jednostavno imate izraženu želju i teško vam je da se kontrolišete. Takođe, može biti znak emocionalne nesigurnosti – kada neko seksualno reaguje na vas, dobijate potvrdu koja vam je potrebna. Pripadnici ovog tipa često traže seks van veze. Koliko cijenite svog partnera? Ovakvi parovi mogu da potraju samo ako postoji spremnost za iskren zajednički rad.

6. Reaktivan

Najveće zadovoljstvo doživljavate kada zadovoljite partnera i ispunite njegove želje i potrebe. Za neke, u pitanju je podvrda da su dobri ljubavnici, dok za druge zadovoljstvo potiče iz nedostatka samopouzdanja, vjerovanja da vi i vaše potrebe niste dovoljno vrijedni i važni. Reaktivni tipovi moraju da shvate da stavljanje sopstvenih potreba na prvo mjesto nije nerazumno, kao i da njihovo ponašanje oduzima partneru mogućnost da i sam uživa u pružanju zadovoljstva.

7. Pod stresom

Najčešće muškarci. Pripadnici ovog tipa su pod velikim pritiskom da se „pokažu“. Za razliku od žena koje su u stanju da simuliraju orgazam, muškarci ne mogu da se pretvaraju da su uzbuđeni, što stvara još veći potencijalni stres. Ključ je u skretanju pažnje sa čisto fizičkog aspekta i pronalaženju drugačijih načina da postignete orgazam.

8. Nezainteresovan

Slaba zainteresovanost za seks može imati emocionalne i biološke uzroke. Kod nekih ljudi seksualna želja uvijek je bila na niskom nivou, dok kod drugih opada sa trajanjem veze. Partner se može osjećati prevarenim, jer uzbuđenje zbog intimnosti na početku veze povećava želju. Nezainteresovani tipovi bi trebalo da se potrude da postanu senzualniji, da manje brinu o strasti i uživaju u pažnji i intimnosti.

9. Otuđen

Vaša želja je na relativno visokom nivou i u stanju ste da imate odnose bez ikakvih problema, ali se osjećate otuđeno. Ovaj tip se najčešće razvija kao reakcija na stres ili životne probleme, koji čine da seks djeluje manje važno. Ukoliko ste ophrvani poslom ili drugim zahtjevima, razgovarajte otvoreno sa partnerom i isprobajte tehnike relaksacije.

10. Kompulsivan

Ovo je najkomplikovaniji, ali i najrjeđi tip. Uživate u određenim seksualnim ritualima i koristite erotske materijale kako biste se uzbudili, pri čemu ste znatno više fokusirani na ispunjavanje sopstvenih unutrašnjih potreba nego na ostvarivanje emocinalne veze. Ukoliko želite da vam se partner pridruži, potrebno je da napravite razliku između seksa koji uključuje aktivnosti po vašem izboru i onoga koji se fokusira na partnerove potrebe.


Sensa.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.