Deset bračnih zapovijesti

Evo interesantnih savjeta za koje vjerujemo da će pomoći da vam bračni dani budu što ugodniji, ali i da ostanete neodoljivi i sjajni i nakon sudbonosnog „da“.

Deset bračnih zapovijesti

1. Nikako se nemojte izolovati u «bračni krug»
Ponekad je ljubav čudesan vrtlog radosti zbog kog je lako zaboraviti da postoje i drugi ljudi, stvari i aktivnosti na svijetu osim vas dvoje. Dajte sebi oduška, inače ćete s vremenom početi izluđivati jedno drugo. Prisjetite se koliko ste često, prije nego je došao onaj pravi, uživali u „slobodi“. Društveni život vam je bio bogatiji, nije vam bio problem ostati duže na poslu, spašavali ste narušen prijateljičin svijet zbog nesrećne ljubavi, problema na poslu... Učili ste, čitali, gledali filmove... E pa nemojte s tim prestati! Ako ste sada gospođa, ne znači da morate zaboraviti na sve osim na bračne obaveze. A i vaš brak će biti zanimljiviji ako ćete i dalje biti ona predivna i opuštena osoba kao na početku veze, a i razgovori za večerom biće puno zanimljiviji.

2. Poštujte i druge životne aspekte, a ne samo bračne
Život postane „ograničen“ kada se vaš društveni život vrti uglavnom oko bračnih parova. Doći će trenutak kada ćete pomisliti da ste umrli i otišli u pakao za vjenčane. Prednost vašeg vjenčanja je bila činjenica da ste mogli spojiti svoj krug prijatelja, oženjenih, samaca, rođaka s njegovim i izmješati društvo. A kada se vjenčate, nastavite miješati krug ljudi s kojima ćete provoditi vrijeme, vaše komšije i njegovi rođaci, kolege s posla i njegovi prijatelji, mama blizanaca i vaša sestra...

3. Ne brinite, još uvijek imate „ono nešto“
Dok ste bili „singl“, bili ste primjećivani, sretali ste zgodne i slatke momke, na autobuskim stanicama, rođendanskim proslavama, prilazili su vam, a vi ste flertovali i to vam je svakako imponovalo, a sada, kada ste zauzeti, vaš zavodnički pogled upućujete samo svome izabraniku. Ali ne brinite, još uvijek ste privlačni samo tu potvrdu ne morate dokazivati očijukanjem već morate vjerovati u to.

4. Poštujte roditelje svog supruga
Iako znaju da budu pomalo dosadni, naporni i ogovarački raspoloženi, kad god se sretali s njima, dočekajte ih raširenih ruku i sa smješkom. Što god mislili o njima, upamtite da su upravo oni zaslužni za odgoj vašeg izabranika. I zato, bez obzira koliko vam puta svekar priča o svome detinjstvu, saslušajte ga; ma koliko grozna bila pita od jabuka vaše svekrve, pojedite sve što vam stavi na tanjir.

5. Ne trudite se da budete kao neki drugi bračni par
Da odmah raščistimo...uvijek će biti parova koji će biti zabavniji, interesantniji, seksipilniji, zdraviji i uspješnijih od vas. Biće trenutaka na nekim proslavama kada ćete se osjetiti kao jedini par koji je upao u rutinu, ali zato možda već na sljedećem druženju to nećete biti vas dvoje. Ako ćete se stalno upoređivati s parovima za koje mislite da su gotovo savršeni (a nisu, samo to ne pokazuju), izmaći će vam sretni trenuci i zaboravićete koliko sretni zapravo možete upravo biti takvi kakvi jeste.

6. Budite vjerni!
Tu zaista ništa ne treba dodati.

7. Budite tim
I onda kada ste uspješni i nezavisni, nemojte zaboraviti bodriti jedno drugo u ostvarivanju i onih luckastih snova. Budite podrška jedno drugome kako bi vam život bio kvalitetniji. Ako je vaš partner oduvijek uživao gledajući npr. Tour de France, kupite dvije karte i idite zajedno to da pogledate uživo. Kada vaša polovina ima loš dan, napravite nešto da mu ga uljepšate, a ne još više pokvarite. U ovom ludom i zločestom svijetu puno je lakše kad znate da nekoga uvijek imate na svojoj strani.

8. Budite fantastični
Budite prijatni, glamurozni i posebni. Sad kad ste u braku, ne znači da se možete opustiti i zanemariti. Budite uvijek čarobni kao što ste bili kada se zaljubio u vas i ne pokušavajte da budete neko drugi.

9. Budite romantični
Zvuči suludo, ali nekada je lako zaboraviti zašto ste se uopšte vjenčali. Nikako ne biste smjeli da prestanete da budete romantični, spontani i kreativni. Iako je najlakše film pozajmiti i pogledati ga kod kuće uz kokice, to ne bi trebalo da postane navika. Upišite kurs plesa, otiđite u bioskop ili pozorište, pošaljite ljubavno pismo ili ružu svome partneru... I ne zaboravite najvažnije: snagu neočekivanog poljupca zbog kog vam sve ispadne iz ruku!

10. Budite zahvalni na onom što imate!
Sigurno će biti dana kada ćete na onaj pređašnji život, samački, gledati s čežnjom u očima, ali sjetite se onda i dana kada ste za svog izabranika pomislili: „On je taj!"

Sjetite se i koliko je dobro imati nekoga ko trpi sve vaše mane i raznorazne ispade. Sami ste ga izabrali s razlogom, stoga, budite srećni što ste naletjeli na tog superfrajera. To pozitivno razmišljanje će se odraziti i na vaš brak.

Pozdrav od tima „Vaša Bajka”

 


Potražite nas na facebook-u ;)

Izvorni tekst: vojvodinacafe.rs

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.