Siguran seks: Priložite kondom!

Siguran seks: Priložite kondom!

Najnovija istraživanja su pokazala da najmanju brigu o kondomima pokazuju oni koji bi trebalo da budu najodgovorniji – odrasli! Korišćenje zaštite nije dobro samo za zdravlje, već može pojačati i uživanje!

Kada je u pitanju siguran seks, jeste li pametniji od srednjoškolaca? Možda niste... Istraživački tim sa Indijana Univerzeta je ustanovio da dok tinejdžeri rutinski koriste kondome, odrasli krše ovo pravilo.

60% tinejdžeki koristi redovno zaštitu, dok žene u dobu izmedju 25 i 34 godine, imaju procenat manji od 24%, rezultat je istraživanja objavljen u Žurnalu seksualne medicine. Iako znamo da kondomi ne pružaju potpunu zaštitu od seksualno prenosivih infekcija, ipak su najbolji u prevenciji širenja gonoreje, klamidije, HIV  i HPV(papiloma) virusa i herpesa. „Ne pokazujte ni minimum tolerancije prema partneru koji odbija da koristi kondom!“ kaže urolog Dženifer Berman, specijalista za žensku seksualnu medicinu i ukazuje na poražavajuću činjenicu da jedna od 5 odraslih osoba ima neku seksualno prenosivu bolest, kao i da su neka od tih oboljenja, kao što je gonoreja, na primjer, u porastu.

Nesiguran seks

Zašto smo toliko nezainteresovani za upotrebu kondoma? Većina nas je u dvadesetim i tridesetim bila u monogamnim vezama, a kada ste u jednoj takvoj vezi, manje ste zabrinuti zbog neželjene trudnoće ili infekcija. Veze daju lažni osjećaj sigurnosti i može se lako dogoditi da previdimo neku od infekcija, kao i njihove simptome. Ukoliko oboje niste testirani, na primjer na herpes ili papilomu, ne možete biti sigurni da ih vi ili vaš partner nemate.

Čak i kada ste oboje prošli sve testove, stručnjaci preporučuju upotrebu kondoma. Jeftini su, nije potreban recept, ne sadrže hormone, a najbolja su zaštita od neželjene trudnoće!

Nasuprot uvreženom mišljenju, kondomi ne stoje na putu dobrom seksu! Neki su uvjereni da kondomii odvraćaju pažnju sa samog čina i tako smanjuju njihovo ili partnerovo uživanje. Ali, istraživanja pokazuju suprotno: većina odraslih koji koriste ovu zaštitu, imaju čak i veće užitke i bolje orgazme, nego bez ljubavne rukavice!

Učinite zaštitu uzbudljivom!

Danas su kondomi mnogo tanji nego prije 10 godina. Ima ih u različitim oblicima, veličinama, teksturama i mirisima. Neki čak imaju i dodate vibrirajuće prstenove koji stimulišu oba partnera. Po nekad neprijatan čin stavljanja gumice, možete pretvoriti u uživanje! Odlažite, igrajte se prije nego navučete gumicu! Budite sigurne da ostavite malo mjesta pri kraju, kako bi ste spriječile pucanje! Za pojačanje doživljaja oba partnera, preporučeni su lubrikanti na bazi vode ispod i preko kondoma.

Još par savjeta: Kondomi produžavaju erekciju, a većina žena se osjeća opuštenije kada je zaštićena od neželjene trudnoće i infekcija. Čine seksualno iskustvo jos zadovoljavajućim i za oboje uvećava šanse za dostizanje orgazma.

Vidite, dobre stvari uvijek dolaze u malim pakovanjima!

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.