Samo su žene brbljive! Aha, kako da ne?!

Samo su žene brbljive! Aha, kako da ne?!

U SAD je nedavno sprovedeno interesantno istraživanje na temu pričljivosti. Naime, na univerzitetu Arizona testirano je 400 studenata muškog i ženskog pola, pri čemu je utvrđeno da u toku radnog vremena žene prosječno izgovore 16.215 riječi, a muškarci 15.669.

Kao što vidite, razlika je minimalna, tj. samo oko 500 riječi, pa se dosadašnje vjerovanje da žene pričaju tri puta više nego muškarci, može s pravom baciti u vodu. Intersantan je i podatak da je razlika od najpričljivije i najćutljivije osobe čak 45.000 reči. Koordinator istraživačkog tima je na press-konferenciji zaključio da se kroz ovaj projekat takođe vidi da nije toliko bitno koliko ljudi pričaju, nego koliko slušaju sagovornika.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.