Onu „ normalnu“ bih da ženim....

Onu „ normalnu“ bih da ženim....

Vreme vitezova u sjajnim oklopima i dama u nevoljama je prošlo. Sjajni viteški oklop se pretvorio u metalik karoseriju najnovijeg četvoročkaša, a viteško koplje je zamenjeno pametnim telefonom. Postoje još uvek dame u nevolji, ali ne onoj kada je zarobi dvoglava aždaja ili je patrijahalni i zadrti otac zaključa na vrh kule, nego finansijskoj nevolji iz koje se ne mogu same izvući, jer uvek suše lak na noktima. Eh, takve spas ne vide u vitezu, nego u bilo kojem predstavniku muškog roda koji po nju dođe u sjajnoj karoseriji na četiri točka. Jer to odaje i debeli račun u banci. A vi blentavi kakvi jeste, za tren padnete na njeno nemoćno treptanje veštačkim trepavicama.

Ovo bi moglo zvučati površno, ali da se ne lažemo, svako nalazi sebi ravnog. U svakom smislu, pa i u fizičkom. To nam je u prirodi, genima, na tom principu funkcioniše evolucija. Ukoliko ste prosečnog ili ispod prosečnog fizičkog izgleda, a tražite samo neki rasni primerak ženskog roda, imate šanse da zauvek ostanete sami. Zauvek. Zgodna, lepa i telesnom konstitucijom obećavajuća devojka (devojke sa širim kukovima su oduvek smatrane plodnijim od ostalih, što čini da se muškarac željan razmnožavanja zaljubi) se neće zagledati u vas niti poželeti vaše dete, jer joj svojim fizičkim izgledom šaljete poruku da nemate dobar genetski materijal i kako će vaše dete imati bezbroj nekih bolesti. Ipak, u poslednje vreme se nešto čudno dešava. Posmatrajte  malo zaljubljene parove na ulici i primetićete da svi prosečni momci drže za ruke devojke za naslovne strane. Jedan od sasvim legitimnih i zdravih odbrambenih mehanizama je kompenzacija ili nesvesno menjanje jednog nedostižnog cilja sa nekim drugim, lakše ostvarivim. Ne mogu izgledati kao Apolon, ali mogu imati para kao Donald Tramp.

SVETLEĆE REKLAME

Potraga za potencijalnim partnerom počela je ličiti na sve osim na zabavljanje. Više izgleda kao neki rigorozni kamp, zahtevna audicija ili nešto treće strašnije. Onu sa reklama možete imati, ali uz piće sa prijateljima, priznajte da kod kuće želite onu normalnu.  Ono što ne znate je da „ normalnim“ devojkama nisu važni vaši bankovni računi, vaš audi, niti vikendica na moru. Ali normalne devojke nemaju silikone, suknje im prikrivaju kolena, nokte ponekad i grizu jer imaju stresan posao i nemaju uvek vremena za šminku i fruzuru kao sa mature, tako da ih u pohodu na suprotni pol često i ne primetite.

GDE NESTADE ŠARM I OSMEH?

Prisetite se kako ste se zabavljali na fakultetu dok ste živeli od maminog i tatinog džeparca ili eventualno od zarade na nekom honorarnom poslu. Tada su devojke padale pred vama kao na koncertima poznatih zvezda. Imali ste šarm i dobar start. Zato što ste pazili na nju u svakom trenutku, bili njen vitez zaštitnik, što ste je razumeli kada je bila nervozna oko ispita i što ste učili sa njom, a ne kao sada kada se vidno dosađujete dok ona priča o poslu.

Trčite za devojkama koje mogu ponuditi samo fizički izgled, troše prosečnu platu na frizuru i garderobu, a jedini posao koji rade je turpijanje garderobe. I onda se žalite. Ponašate se kao nerazumna žena u šopingu. Stavljate sve u korpu ono što sjaji i svetluca sa polica ili što ste videli na reklami, iako vam u suštini ne treba. Zaboravljate da se najbolja roba i najkvalitetniji proizvod nikad ne reklamiraju. Njihov kvalitet je reklama sama za sebe.

 

magazine.ba (Merima Pašalić)

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.