Ovo su mračne strane horoskopskih znakova

Astrolozi tvrde da se mane povezuju i sa znakom, podznakom te natalnom kartom, a nema nikoga ko je lišen mračnih strana karaktera. Ima li istine u tome?

Ovo su mračne strane horoskopskih znakova

Ovan je brutalan u uvredama i najmanje taktičan

Nema većih profesionalaca u govorenju nepromišljenih, pa i bezobraznih stvari u pogrešno vrijeme od pripadnika ovog znaka. Ne znaju značenje riječi suptilnost, a ako im neko povrijedi ego, skloni su poslužiti se i najgorim uvredama. Takođe, znaju biti pretjerano naivni te uopšte ne razmišljati o posljedicama svojih dijela. Njihov je kratak fitilj vrlo dobro poznat svima u okolini.

Bik izluđuje sporošću i tvrdoglavim stavom

Težini karaktera pripadnika ovog znaka konkurisati jedino može konkurisati njihova legendarna tvrdoglavost. Takođe, mana im je što su često previše koncentrisani na materijalne stvari, kao i svoju korist. Budući da su izrazito prizemljeni i praktični, društvene norme i konvencije su nešto na što se vrlo malo obaziru, a njihovu megalomansku narav otkriva sklonost prekomjernom uživanju u jelu i piću.

Blizanci su površni i brzopleti

Iako se kaže kako su Blizanci znatiželjni i sposobni da se prilagode svemu, te vrline proizlaze iz mana poput površnosti i nedosljednosti. Nesposobni su da se koncentršu na nešto duže vrijeme, a često će se poslužiti i lažima kako bi došli do svog cilja. Vrlo im je važno da ih drugi dožive kao inteligentne i zabavne pojedince, a nerijetko im nedostaje empatije.

Rakovi su mamini mezimci

Pripadnicima ovog znaka okolina često zna reći nešto u stilu „ti si mamina maza“, ponajviše jer su preosjetljivi i teško kontrolišu svoja osjećanja. To iritira njihove bližnje jer stalno moraju misliti kako da ih ne povrijede. Često su nezreli po životnim pitanjima, a prvobitne reakcije na stresne događaje istovjetne su onima kod djece. Nostalgija ih koči u punom uživanju u životu.

Oklop umišljenosti skriva komplekse Lava

Pripadnicima ovog znaka izrazito je važan utisak koji ostavljaju na druge, mada se silno trude da prikažu da to nije tako. Onom ko ih dobro poznaje postaje očigledno da je njihova stalna žudnja da budu izuzetni i u centru pažnje način hranjenja njihovog ega i borbe s puno kompleksa koje imaju. Među druge mane spadaju i diktatorsko ponašanje te zavist.

Djevice se uvijek upoređuju s drugima

Pripadnici ovog znaka život često doživljavaju kao nadmetanje, a konkurencija su im čak i bližnji i prijatelji. Od toga ko je uspješniji u poslu, ima bolji auto ili srećniju ljubavnu vezu, pokreće ih motiv da budu bolji od svih drugih. Ako ih neko ponizi, u stanju su strastveno da mrze, a opsesija urednošću, detaljima i stalna potreba za kontrolom idu na živce svima oko njih.

Vage su kalkulatori s fobijom od usamljenosti

Vječita potreba Vaga da budu okruženi ljudima nije odraz velike društvenosti, već straha da ne ostanu sami, čega se i najviše boje. Sami ne znaju svoju vrijednost i potvrđuju se kroz druge, a zbog toga ih se boje razočarati te vječito ugađaju što ih čini licemernima. U srži su intelektualni snobovi, a u životu vrlo dobro promišljeni igrači.

Škorpija je paranoična i svuda vidi zlo

Malo toga se može dodati da bi se pogoršao ugled ovog znaka, koji se često proglašava zlonamjernim. Njihova agresivna narav i oholi nastup ostavlja utisak ogorčenih i zastrašujućih pojedinaca, ali to je njihov odbrambeni mehanizam jer se osjećaju nevoljeno i sve oko sebe doživljavaju kao pretnju. Uživaju u patnji svojih neprijatelja, a veliki seksualni apetit duguju nemogućnosti kontrole svojih nagona.

Strelci su naporni filozofi

Otvoreni i liberalni pogledi na život samo su dio nastupa pripadnika ovog znaka kojima žele da zadive publiku. Njihova sklonost filozofiranju i duboka razmišljanja često su naporna svima oko njih, a skloni su ponavljanju svega što su vidjeli i čuli da bi ispali pametniji. Znaju iznevjeriti svoja obećanja i pretjeruju u svemu što rade kako bi ispali marljivi i „žrtve sistema“.

Jarac nema morala kod postizanja cilja

Rigorozni stavovi pripadnika ovog znaka čine ih proračunatim robotima koji sude i analiziraju sve oko sebe. Nikad ne zaboravljaju na svoju korist, a zbog dugoročnih planova često zaboravljaju da žive u sadašnjosti i uživaju u životu. Njihov pesimizam u stanju je svakog učiniti depresivnim, a najgori su ako se s nekim nadmeću, jer tada za njih vredi ona „cilj opravdava sredstvo“.

Vodolija ekscentričnošću prikriva nezainteresiranost za druge

Pripadnici ovog znaka uživaju u tome da ih drugi vide kao buntovnike i ekscentrične, ali taj im ugled samo koristi kako bi prikrili manjak zanimanja za sve oko njih, pa čak i bližnje. Iako tvrde da im je prijateljstvo sveta stvar, mizerno se trude oko njega, a još su gori u ljubavnim vezama gdje na račun svoje slobode i individualnosti vječito nanose bol partneru. Liberalni su, ali samo u pogledu onog što se njih ne tiče, dok u svemu ostalom mora biti po njihovom.

Ribe su indiferentne i ne promišljaju logički

Pripadnici ovog znaka nisu dosljedni i vjerni sebi, jer često ne znaju sami šta su, niti šta žele. Zbog toga djeluju nestabilno i oportunistički. Uživaju u psihodramama i komplikovanju života sebi i bližnjima, naročito u ljubavi. Naivni su i teško im je reći „ne“ te pokazati stav, a i imaju slabu moć volje zbog čega ih je lako nagovoriti na razne gluposti.


vestinet.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.