Praznična čarolija u Bratislavi

Nazivaju je ljepoticom na Dunavu, jedna je od važnijih europskih kulturnih središta, a i dom je poznatoj skulpturi, tzv. Čumilu ili „radniku koji proviruje iz šahta“. Dakako, radi se o Bratislavi, glavnom gradu Slovačke koji smo nedavno posjetili.

Praznična čarolija u Bratislavi

Pitome gradske ulice prepune kafića, slastičarnica, suvenirnica i restorana ispunjene su raznim omamljujućim mirisima. A, kad već spominjem mirise, oni su svakako najintenzivniji na gradskome trgu „okupiranom“ adventskim kućicama iz kojih se šire mirisi pečenih kobasica, rolada, palačinki i kuhanog vina.

Nakon što smo se okrijepili slasnim delicijama, prošetali smo gradskom jezgrom, posjetili srednjovjekovni dvorac Bratislavský hrad koji svojim četirima kulama podsjeća na „naopačke okrenuti stol“, zatim katedralu sv. Martina te Nový most s kojeg se pruža pogled na tzv. NLO restoran visok 84 m specifičan po tome što se do njega dolazi liftom, a i svojim izgledom uistinu podsjeća na „neidentificirani leteći objekt“.

Nakon dugosatne šetnje odmorili smo se degustirajući medovinu koja nas je lijepo uspavala za povratak kućama.

PHOTO BY: MARTA PLEKŠKO

Više fotografija pogledajte na: Audreysdream

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.