Budimpešta: Ljepota na devet mostova

Audreysdream

Sveti Augustin je rekao: „Svijet je knjiga, a oni koji ne putuju čitaju samo jednu stranicu“…

Budimpešta: Ljepota na devet mostova

Prošli smo se vikend tako zaputile u grad na devet mostova – Budimpeštu. Ovaj je grad jedan od najljepših gradova Europe i obiluje brojnim znamenitostima. Po dolasku smo se uspeli na Citadelu s koje se pruža predivan panoramski pogled na gradske ljepote poput Elizabetinog mosta, Mosta slobode, Lančanog mosta, zgradu Parlamenta, katedralu sv. Stjepana i dr.


Uslijedio je zatim obilazak Trga heroja na kojemu su dvije kolonade s kipovima slavnih Mađara koji su svojim zaslugama ispisali povijest svoje države. Upečatljiv je i posjet romantičnom dvorcu Vajdahunyad čija okolica u potpunosti odiše srednjovjekovnim duhom. Neizostavna je i šetnja pitomim ulicama Budimpešte na kojima odzvanjaju brojni svjetski jezici: talijanski, španjolski, kineski, engleski, srpski, rumunjski …

Gotovo u svakome izlogu suvenirnica izviruju crvene ljute papričice, glavni i najpoznatiji sastojak mađarskog gulaša. Od specijaliteta mađarske kuhinje degustirale smo Doboš tortu i ne, ne proizvodi nikakve zvukove. (Doboš na mađarskome znači bubanj na koji i podsjeća izgled ove slastice).

Budimpeštom su me prošetale moje bež čizmice, a odjevna kombinacija prilagođena putovanju istovremeno je ležerna i elegantna. Monotoniju crne majice „razbila sam“ tamnoplavom maramom na bijele točkice, a cijeli outfit osvježila vintage prstenom s crvenim okom. 

Više fotografija pogledajte na: Audreysdreamfashion

Save

Save

Save

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.