Probudite usnulu maštovitost

Piše : Bojana Ostojić, licencirani Life Coach

Kreativnost je kada dozvolite sebi da pravite greške. Umetnost je kada znate koje od njih da zadržite

Probudite usnulu maštovitost

Kažu da mašta čini čuda, ona je preduslov svih inovacija, otkrića koja menjaju svet i nas same. Zadivljujuće je koliko novih stvari otkrivamo ako dozvolimo da nas vodi mašta, kada joj se prepustimo ne opirući se njenom pogledu na život, ljude i događaje oko nas...Ona u sebi nosi iskru radosti, neopterećenosti, optimizma, bezrazložne sreće, onog nečjeg dečjeg u nama koji čini da se običan dan pretvori u magiju čudesnog. U sve ovo, uverila sam se posmatrajući Anu, trogodišnju ćerku moje drugarice Marije, s kojima sam imala priliku da provedem božanstven sedmodnevni odmor na Zlatiboru.

Sa začuđujućim pogledom u kome su skrivena sva dečja pitanja ovoga sveta, neiscrpnom energijom i zadivljujućim pristupom svemu što se nalazilo u našem okruženju, ona je plenila svu našu pažnju. Pored dobre fizičke kondicije, od nas je zahtevala i sasvim solidno poznavanje astronomije, fizike, botanike, biologije...Ali i kreativnost! Trebalo je odgovoriti zašto nestaje dan, kako nastaje mrak, ko rađa drvo, gde stanuju zvezde...Ponekad, razmišljajući da odgovorim što jednostavnije i tačnije, činilo se da iskušavamo Anino strpljenje. Ova znatiželjna devojčica vrtela je svoj vretenasto plavi uvojak i kao da nam je neprekidno ponavljala: „ Budite maštovite“! Tu dobru staru naviku, koju kao da smo u brzini svakodnevnice uspeli da ušušakamo i pustimo da utone u san, Ana je ponovo probudila. Zbog nje se dan rađao zato što ga je ljubila noć, drvo je rodila zemlja željna raskošnih plodova, a zvezde se pojavljuju noću kako bi bdele i čuvale decu dok mirno spavaju... Svi drugi odgovori u Aninom čudesnom svetu, nisu bili dovoljno dobri.

Maštovitost pokreće orginalnost, rađa kreativnost, rasplamsava snove, stvara osećaje zadovoljstva i uspeha u nama. Budeći ponovo ovu pomalo zaboravljenu stranu sebe, otkrila sam koliko uvek imamo predivnih mogućnosti pred sobom samo kada dozvolimo da nam se one dese, kada smo dovoljno otvorenog uma da ih sagledamo, osetimo, prizovemo...Kada život, ljude i okolnosti ne usiljavamo, kada im se ne opiremo, već dozvolimo da nas obraduju, bićemo zadivljeni čudima koja će se dešavati svakodnevno...
Zato uživajte u svom svetu mašte, pozitivnih vibracija i dobrih ljudi. Na taj način stvorićete najbolji štit od svih koji to nisu i osetićete svu punoću života o kome ste oduvek sanjali....

Bojana Ostojić
Bojana Ostojić
Licencirani Life Coach

Pitanja možete postaviti putem mail adrese bojanaostojic2002@yahoo.com

Ostale Bojanine tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/bojana-ostojic

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.