Budite dama!

Budite dama!

Savremene žene su navikle da same obavljaju mnogo poslova, da skoknu do banke, da odu do automehaničara, ne čekaju muškarca da im zamijeni sijalicu… O pitanju ženske ravnopravnosti raspravlja se godinama unazad i zato ne treba da nas čudi što nas muškarci i dalje ne smatraju sebi ravnima. Bez sumnje, najbolje je biti samostalna, sposobna i situirana žena… Ipak, moramo priznati da nam neizmjerno zadovoljstvo pričinjava kada su muškarci prema nama pravi džentlmeni– kada nam otvore vrata, kada dobijamo cvijeće sa porukicama i kada ne slavimo godišnjicu, kada nam bez ikakvog povoda poklone čokoladu ili donesu doručak u krevet.

Postoji nekoliko činjenica koje prave razliku izmedju žene i dame. Prava žena će se odlučiti za crvni lak na noktima, jaku šminku i upečatljiv nakit. Prava dama je harmonija sama po sebi, svjesna je sebe i to je vidljivo u svakom njenom pokretu i ukupnom ponašanju. Zbog toga je njen stil prefinjen i ugladjen bez obzira da li ide u teatar ili do obližnje prodavnice. Njena ličnost i intelekt je ono što osvaja.

Ako želite da vas vaš partner, kao i svi ljudi koji vas okružuju tretiraju kao damu, treba da prihvatite sledeće savjete, ali da se i sami osjećate kao dama.

1. Hodajte uspravno i podignute glave. Ovo “ponosno” držanje učiniće vas upečatljivim i pokazati vašu jedinstvenost.

2. Pridržavajte se pravila: “manje je ponekad više” i ne stavljajte previše šminke i ne nosite istovremeno previše nakita. Umjesto toga, imajte povjerenje u klasičnu, nenapadnu eleganciju.

3. Dopustite partneru da nosi vaše torbe i kese, ne mučite se fizičkim poslovima.

4. Izbjegavajte previsoke potpetice. Mali je broj žena koje mogu normalno da hodaju u njima, pa biste vrlo lako mogli izgledati smiješno. Izaberite one malo manje, klasične, u kojima ćete se kretati sigurno.

5. Kada ste u restoranu, naručivanje hrane prepustite partneru. Naravno, sami odlučujete šta ćete da jedete.

6. Nemojte slijepo pratiti modu. Formirajte sopstveni stil koji odgovara vašem karakteru. Više samopouzdanja imaćete ako se osjećate prijatno u svojoj haljini.

7. Pazite na dužinu suknje ili haljine, jer ne bi trebalo da je prekratka. Nećete pogriješiti ako odaberete klasičnu dužinu do koljena, a ta dužina je dobar izbor i za romantičnu večeru i za poslovni sastanak.

8. Budite prijatni sa ljudima koji vas okružuju. Prava dama je elegantna i puna samopouzdanja, ali nikada ne pokazuje bijes i ljutnju.  

9. Nabavite klasičnu, elegantnu crnu haljinu. Može da se nosi u svakoj prilici, osim na vjenčanju, a možete da birate izmedju velikog broja modela.  

10. Nemojte da prekrštate noge. Ako želite da sjedite elegantno, lagano spojite koljena, nagnite noge malo u stranu i prekrstite stopala.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.