Neki od mogućih problema sa zubnim implantima

Praksa ugradnje zubnih implantata belježi prilično visok procenat uspješnosti. Statistika govori o čak 95% uspješnosti za zubne implante na donjoj vilici i 90% uspješnosti kod pacijenata kod kojih su zubni implanti rađeni na gornjoj vilici. I pored toga, kao i kod svake druge hirurške operacije, prilikom ugradnje zubnih implanta mogući su određeni problemi i poteškoće.

Neki od mogućih problema sa zubnim implantima

Svakako, ukoliko se odlučite za iskusne ljekare, problemi i povrede prilikom ugradnje zubnih implanta neće postojati i vaš tretman biće uspješan i bez neprijatnosti i bilo kakvih posljedica po vaše zdravlje.

U tekstu koji slijedi navešćemo nekoliko mogućih problema koji se mogu pojaviti kod svega 5 do 10% pacijenata, nakon završene operacije.

Povrede i oštećenja su mogući i prilikom ugradnje zubnih implanta. Naročito su česta oštećenja tkiva u blizini tretiranog dijela vilice. Povrede tkiva su privremenog karaktera i tkivo se, poslije samo par dana, vraća u normalu. Ipak, ukoliko imate bilo kakvu povredu ili oštećenje tkiva nakon ugradnje zubnog implanta, biće neophodna kvalitetan tretman oštećenog dijela vilice, kako bi se spriječila bilo kakva infekcija.

Gubitak zubnog implanta je problem koji se može javiti kod više od 5% pacijenata. Javlja se uvijek kada zubni implant nije ugrađen na adekvatan način, što kao posljedicu ima neuspješno vezivanje implanta za kost vilice. U nekim slučajevima može doći i do loma zubnog implanta. Ovakvi problemi zahtevaju brzu intervenciju i adekvatnu zamjenu zubnog implanta.

Oštećenje nerva je takođe česta pojava koja prati ugradnju zubnog implanta. Do ovoga dolazi onda kada se implant postavlja veoma blizu nerva ili preko samog nerva. U ovakvim slučajevima, ugradnju implanta prati veoma jak bol, o čemu svakako treba izvjestiti ljekara već prilikom ugradnje zubnog implanta. Ukoliko do bola uslijed oštećenja nerva dođe nakon završene operacije, ljekar je u obavezi da izvrši uklanjanje postavljenog implanta i ugradnju novog.

Problemi sa sinusima se uglavnom dešavaju kod pacijenata kod kojih se postavljanje implanta vrši na gornjoj vilici. Do ovoga dolazi ukoliko se implant postavlja preko ili u blizini sinusne šupljine.

Infekcije su ponekad moguće i to najčešće kod onih pacijenata koji loše i neredovno održavaju higijenu zuba. Ponekad do infekcije dolazi i uslijed samog hirurškog zahvata. Infekcije su najčešći problem sa kojim se susreću pacijenti. Naravno, sasvim se uspešno liječe.

U Srbiji je moguće ugraditi zubne implante po najsavremenijim svjetskim standardima. Uspješna i dobro opremljena klinika, sa iskusnim ljekarima i medicinskim osobljem, garancija je uspješnosti ovakvog zahvata. Jedino u provjerenim stomatološkim ordinacijama, sa dobrim preporukama domaćih i stranih pacijenata, bićete zaista bezbjedni i bezbrižni da će vaši zubni implanti biti kvalitetni, a svi eventualni problemi u startu otklonjeni.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Ćufte od sočiva i paradajza

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.