Ljepši ten uz pomoć jabukovog sirćeta

Ljepši ten uz pomoć jabukovog sirćeta

Jabukovo sirće ima pozitivan efekat na kosu, njegova primjena je provjereno oružje u borbi protiv artritisa i bolova u zglobovima, a manje je poznato da je odličan saveznik u njezi lica.

Ako vas muče problemi sa kožom, poput osipa, upala, akni i proširenih pora, jabukovo sirće je idealno rješenje. Naime, u njemu se nalaze alfa-hidroksilne kiseline, koje uklanjaju mrtve ćelije i obnavljaju kožu.

Takođe, normalizuje lučenje masnoća, posjeduje antibakterijska i antigljivična svojstva, odlično posvjetljuje i hidrira kožu. Skupi kozmetički preparati poznatih brendova za njegu lica sadrže ovu komponentu, ali u jabukovom sirćetu je njihov sadržaj mnogo veći.

Prije primjene, jabukovo sirće treba rablažiti prokuvanom ohlađenom vodom u odnosu 1:3. U pripremljeni rastvor umočite tupfer od vate i prebrišite lice pre uobičajenog umivanja.

Radite tako ujutro i uveče. Pomoću jabukovog sirćeta mogu se posvjetliti pigmentne fleke – jednostavno stavite pokvašeni tupfer na mjesta na koži sa prekomernom pigmentacijom na 20-30 minuta. Imajte na umu da možete koristiti kupovni proizvod, ali za njegu lica je bolje koristiti domaće jabukovo sirće.

 

nezavisne.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.