Ovo nikako nemojte da radite poslije jela

Ovo nikako nemojte da radite poslije jela

Svi mi pravimo neke greške koje mogu i te kako biti štetne po naše zdravlje i koje na duže staze mogu da prouzrokuju štetu našem tijelu. Jednostavno, neke stvari radimo iako znamo da su pogrešne.

Donosimo vam neke jednostavne, ali važne savjete koji svi treba da znamo i da ih praktikujemo u svakodnevnom životu.  

Ne palite odmah cigaretu. Ustanovljeno je da jedna cigareta poslije jela utiče na organizam kao da ste popušili deset.

Ne jedi odmah voće. U suprotnom, stomak će vam se napuniti zrakom. Stručnjaci preporučuju konzumiranje voća sat prije ili poslije jela.

Ne popuštajte kaiš na pantalonama, jer može doći do blokade crijeva tokom varenja.

Ne tuširajte se, jer kupanjem ćete povisiti krvni pritisak u rukama, nogama tijelu i istovremeno oslabiti pritisak u sto maku, što će usporiti proces varenja.

Ne pijte čaj. Zašto? Listići čaja sadrže veliku količinu kiselina koje će stvrdnuti hranu bogatu bjelančevinama koje ste pojeli i tako prouzrokovati smetnje u varenju.

Ne idite u šetnju, iako se dugo govorilo da poslije jela treba napraviti sto koraka da biste doživjeli stotu, utvrdjeno je da šetnja može dovesti do toga da varenje ne apsorbuje nutritivne sastojke iz konzumirane hrane.

Ne idite odmah na spavanje. Zbog horizontalnog položaja, pojedena hrana ne vari se na dobar način, a to može prouzrokovati smetnje u crijevima.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.