5 stvari bez kojih se ne može zamisliti ženska soba iz snova

Žene, ako sebe ne volite, kako će iko drugi da vas voli?

Najbolji način da sebe volite je da imate jedan mali (ili veliki) prostor koji će biti samo vaš.

5 stvari bez kojih se ne može zamisliti ženska soba iz snova

Bilo da već imate ili planirate da nabavite prostoriju koji će biti vaš lični “ženski” ugao, ta prostorija treba da sija (naravno, figurativno)!

Za većinu nas dama, to će biti naša spavaća soba. Šta je zapravo spavaća soba? Soba sa krevetom gde redovno prenoćite? A zašto ne bi bila mnogo više od toga?

Zašto vaša soba ne bi zračila bojama, detaljima i predmetima koji jasno kažu da baš VI tu boravite.

Imamo za vas par savaete kako vrlo lako možete da pretvorite vašu dosadnu spavaću sobu u žensku sobu iz snova.

Zidovi i Osjvetljenje

Krenimo redom!

Ako imate mogućnost da birate boju zidova, ni slučajno nemojte propustiti tu priliku. Izaberite boju koja vama odgovara.

Generalno pravilo je da izbjegavate jarke ili izuzetno tamne boje. Koliko god dobro zvuči drečavo roza ili krvavo crvena, ove boje jednostavno nisu za zid. Takođe, ako ne želite da imate dosadno generičnu sobu, izbegavajte standardno bijele zidove.

Najjednostavnija varijanta vam je da izaberete svoju omiljenu boju i izaberete svjetliju nijansu. Svijetlo plave, roze pa čak i zelene sobe.

Toaletni stočić

Ako poznajete neku srećnicu koja zapravo ima toaletni stočić, vjerovatno ga joj je neko ručno izradio. Nažalost, mi žene imamo lošu i neopravdanu reputaciju da dugo vremena provodimo u kupatilu. E pa, sjedjele bismo u svojim sobama i provodile isto toliko vremena, ali šta da radimo kad nemamo toaletni stočić?

Srećom, vremena su se promijenila i sada čak i vi možete da imate jedan prelijepi sto za šminkanje a da ne plaćate skupe stolarske radove. Ne samo da imate i sto i stolicu nego čak i ladicu za vašu kozmetiku i čak 3 ogledala.

Stvarno, zašto da stojite ispred malog ogledala u kupatilu kad možete da sjednete za toaletni stočić i obavite posao kao kraljica?

Udoban namještaj/Krevet

Bilo da je soba mala, gdje samo jedan krevet može da stane ili je dovoljno velika za cijelu garnituru, bitno je da taj namještaj bude udoban. I da razjasnimo, udobno ne mora da znači mekano. Čak i vrlo tvrd dušek (krevet) ili kauč može biti udoban ako pravilno birate.

Ako imate sreće i dobijate nov namještaj, gledajte obavezno pođite u radnju i isprobajte ga. Nema ništa gore nego da shvatite da ćete narednih 10-15 godina morati da spavate ili sjedite na neudobnom namještaju.

A što se tiče boje, gledajte da vam se slaže uz tapete ili boju zidova. Čak i da se ne slaže, možete izabrati navlake ili presvlake koje mogu maskirati originalan dezen.

Bitno je da ne izgleda kao svaka spavaća soba.

Ormar pun odjeće i obuće za različite prilike

Ah, ta odjeća. Vjerovatno već imate mjesto za odlaganje svoje odjeće i obuće, ali zašto ne učinite cio proces zabavnijim? Da, vrlo je jednostavno kupiti lijep ormar i natrpati ga svim našim haljinama, suknjama, donjim vešom i ostalim odevnim predmetima ali, kao što smo već napomenuli, gdje je tu zabava?

Za razliku od muškaraca, mi kad otvorimo orman treba da se osjećamo kao da smo ušli u butik. Haljine na jednu stranu, bluze na drugu, pantalone i suknje negdje između. Naravno, nemojte zaboraviti na cipele. Stvarno je grijeh da naše sandale i štikle stoje kod ulaznih vrata kad mogu ponosno da stoje na polici ormara. Izaberite ormar koji će ne samo biti skladište za vašu garderobu, već i izlog.

Osvjetljenje, Dekoracija i Ukrasi

I na samom kraju, ono što čini vašu sobu unikatnom je… sve ostalo. Sve što jeste, a nije neophodno, u vašoj sobi priča najljepšu priču o vama. Ovo ne treba da budu niti korisne niti lijepe stvari, samo nešto što vama lično znači.

Najjednostavnije je da počnete od nečega običnog kao što je omiljena knjiga. Stavite je negdje da se vidi, neka svako ko uđe u vaš lični kutak zna da ste uživali u nekoj literaturi.

Slike prijatelja, porodice, i događaja su generične, ali ne moraju da budu ako ih uramite i stavite na neka zanimljiva mjesta.

Ako želite da ukrasite zidove slikama, savjetujemo vam da ih pažljivo izaberete jer, iako su sve slike lijepe, mnogo je bitnije da se vama sviđaju nego da samo tako stoje.

Možete čak čuvati neke najobičnije stare predmete kao što su stari telefon, društvene igre, ploče za gramofon i još mnogo toga.

Nije uopšte djetinjasto da čuvate omiljenu plišanu igračku iz djetinjstva, mnoge od nas to rade.

Takođe, nemojte zaboraviti na osvjetljenje. Iako je većina nas zadovoljna najobičnijim žućkastim svjetlom, možete napraviti prelijepu atmosferu ako kupite lampe ili čak promijenite sijalice. Ozbiljni smo i ne možemo vam opisati koliko je lako postaviti dodatno osvjetljenje, a koliko znači kad je reč o dekorisanju soba.

Zaključak

Nemojte dozvoliti da imate običnu spavaću sobu. Uz vrlo malo truda i malo novca, možete pretvoriti svoju sobu u kraljevske odaje kakve zaslužujete. Možda se nekome tako uređena soba neće svidjeti, ali to nije ni bitno. Najbitnije je da se vi osjećate prijatno u vašem malom ženskom kutku.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Krompir u musaki...

RECEPT
DANA

Brzi uštipci s jogurtom i jajetom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.