Kako sa tkanine ukloniti fleke od ulja i masti

Da li je to fleka nastala prilikom kuvanja, sređivanja auta ili od ulja za podmazivanje, što prije se pozabavite sa masnom mrljom, bolji će biti ishod. Slijedite uputstva da biste smanjili rizik od stalne fleke.

Kako sa tkanine ukloniti fleke od ulja i masti

Stvari koje Vam trebaju:


* Papirni ubrusi
* Rastvor za suvo čišćenje
* Puder - talk ili kukuruzno brašno

 

 

Instrukcije:

 

1. Nanesite apsorbente kao što su puder-talk ili kukuruzno brašno na površine zahvaćene flekom, a zatim obrišite. Ako je mrlja velika ili stara, pređite na korak 2, ako je svježa, pređite na korak 3.

 

2. Ispod dijela tkanine gdje je fleka, stavite papirne ubruse. Pospite na fleku rastvor za suvo čišćenje. Zamijenite papirne ubruse, jer upijaju brzo masnoću od fleke.

 

3. Isperite taj dio prije pranja cijele tkanine.

 

4. Operite u toploj vodi koja je bezbjedna za tkaninu.

 

5. Pustite da se osuši prirodnim putem.

 

 

Savjet plus: Pogotovo ako je fleka svježa, deterdžent za suđe može  dosta da pomogne. Ustrljajte samo fleku i neka malo odstoji prije nego što isperete. 

onaportal.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Jadro oblande

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.