Sve što si željela da saznaš o hijaluronskim filerima

Možda prva asocijacija kada su estetski zahvati u pitanju, tretmani uklanjanja bora su definitivno najtraženiji u polju estetske hirurgije i dermatologoije. Estetski „neprijatelj broj jedan” žena (a vrlo često i muškaraca) – bore – danas lako nestaju pred zahvatima nove generacije i savremene upotrebe prirodnih sastojaka. 

Sve što si željela da saznaš o hijaluronskim filerima

Dok je u jednom trenutku tržištem dominirao botoks, danas se cio svijet okreće (ili bar pokušava) prirodnim rješenjima. To u slučaju bora svakako jeste hijaluron, odnosno hijaluronski fileri.

Šta su hijaluronski fileri i za šta se upotrebljavaju

Hijaluronski fileri, kako sama sintagma označava, podrazumijevaju popunjavanje bora hijaluronom. To mu, doduše, nije jedina primjena, ali ovde ćemo govoriti samo o borama. Starenje ima veze i sa gentikom, ali bez obzira na nju, sa njegom se mora krenuti i ranije – neki navode dvadeset i petu godinu kao trenutak kada treba krenuti sa tretiranjem prvih bora. To je na početku, naravno, ograničeno na upotrebu antiejdž krema prilagođenih uzrastu, a kasnije se preporučuju i tretmani kao što su hijaluronski fileri. Oni se i inače koriste za popunjavanje blagih bora, ali pomažu i u uklanjanju nekih nepravilnosti na koži kao što su sitni ožiljci. To je najprirodniji način da se na licu zadrži ili da se povrati mladalački izgled, koji podrazumijeva svježinu i sjaj kože. Hijaluron, kao prirodni sastojak kože bez koga nema elastičnosti, putem sitnih iglica kao za akupunkturu, ubrizgava se u bore i pomenute nepravilnosti, čime se postiže i odmah vidljiv rezultat.

Bezbjednost na prvom mjestu

Ako ste i skeptični po pitanju ubrizgavanja bilo kojih, pa i prirodnih, sastojaka u kožu, to ne čudi jer smo svjedoci loše urađenih ili pretjeranih intervencija. Možda takve predrasude dugujemo lošim iskustvima mnogih ljudi sa botoksom, koji ako se ne primjenjuje kako treba, može ostaviti onaj ukočeni izraz lica koji svakako ne izgleda lijepo. Za hijaluronske filere nema kontraindikacija, potpuno su bezbjedni, bez bojazni da će prouzrokovati neki problem ili infekciju.

Usne, jagodice, brada – kakve to veze ima s hijaluronom?

Upravo su to regije lica koje pate kako prolaze godine, a mogu biti nosilac mladalačkog izgleda. Hijaluron svoju popularnost duguje i širokoj primjeni, te se koristi i pri podmlađivanju ovih djelova lica. Kada se hijaluron stavi u usne, on ih popunjava, stvara veći volumen, ali ih i konturiše, što sve doprinosi tome da usne izgledaju mlado i privlačno. Zatim, kada se hijaluronski filer ubrizga u jagodice, one postaju jedre, tonus kože je poboljšan, a obraze čini podignutim. A šta je sa bradom? Taj deo lica često zna da s godinama postane opušten, pa je potrebno nešto preduzeti da koža ne bi visila kad dođe još kasnije životno doba. Hijaluronski fileri tu imaju primjenu da kožu učine zategnutom, popunjenom, naravno, u skladu sa ostalim djelovima lica. I tu se priča ne završava. Šta je sa toliko problematičnim vratom, rukama, dekolteom – i oni odaju godine. Hijaluron se ubrizgava i u te djelove, čineći da im struktura bude bolja, i to na duže staze. Ukratko rečeno – hijaluron je danas jedno gotovo univerzalno rješenje kada želite da zadržite mladost na svom licu i tijelu.

Nuspojave hijaluronskih filera

Hijaluronski fileri imaju najmanje zabilježenih nuspojava i neželjenih reakcija, za razliku od drugih dermalnih filera. Najčešće nuspojave nakon zahvata su crvenilo koje se povlači u roku nekoliko sati ili podliv/otekline koje mogu trajati do sljedećeg dana. 

Ozbiljnije nuspojave uključuju alergijske reakcije, promjena oblika lica, nekroza tretiranog dijela kože, ožiljci i “rupe” nakon pogrešnog ubrizgavanja. Sve prethodno navedene nuspojave su izrazito rijetke, dok je najteža zabilježena reakcija sljepoća prilikom tretiranja podočnjaka. 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Jadro oblande

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.