Kako da pripremite kožu za depilaciju

Kako da pripremite kožu za depilaciju

Depilacija kao jedan od najpopularnijih načina za uklanjanje dlačica sa tijela koristi se više stotina godina unazad. U današnje vrijeme dame sa naših prostora imaju privilegiju da biraju koju vrstu depilacije žele. Neke se odlučuju za toplu neke za hladnu, ali većina njih nije dovoljno dobro informisana o tome kako kožu treba pripremiti za depilaciju. Dobro pripremljena koža znači uspješnija depilacija pa i manje bolna.

Kožu počnite da pripremate već kad vam dlačice počnu rasti. Lagani pilinzi, koje možete i sami napraviti, su odlični u borbi protiv uraslih dlačica. Hidrirana koža za koju se vosak neće 'lijepiti' smanjuje bol tokom depilacije. Na dan depilacije nemojte koristiti kreme jer one mogu biti jedan od razloga neuspješne depilacije. Vosak se neće dobro lijepiti na masnu kožu. Dovoljno je da vam koža bude čista. Potrudite se da vam dlake budu najmanje 0.5 cm dužine da bi ih vosak mogao uspješno ukloniti.

Par savjeta nakon depilacije

Izbjegavajte tuširanje i kupke dva do tri sata nakon depilacije. Pore su otvorene i dajte im vremena da se zatvore da ne bi došlo do iritacije. Trudite se da se depilirate bar dva dana prije odlaska na sunčanje. Depilacija je jedna vrsta pilinga pa je samim tim i koža nakon nje osjetljivija na sunce.

Piling za noge koji možete sami napraviti

U posudu sipajte oko 20 ml bebi ulja i u to sipajte šećera dok smjesa ne bude gustine jogurta. Kožu na nogama pokvasite, nanesite smjesu i lagano trljajte. Izbjegavajte grube pokrete da ne bi došlo do ogrebotina. Nakon toga kožu isperite vodom i osušite.

Ovaj piling je odličan za rešenje uraslih dlaka kao i za hidriranje kože. Zbog jačine, preporučuje se za kožu na nogama.

Uživajte u svojoj depilaciji i svojoj glatkoj koži.

Hair and cosmetic studio Mesh
Vuka Karadžića 27, Podgorica
mob: 067 384 385,  069 606 924

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.