Kako se brzo rashladiti

U ove dane kad je već u 6 ujutro preko 25 stepeni Celzijusa vrijedi poslušati par savjeta kako se rashladiti bez klima uređaja

Kako se brzo rashladiti

Probudite se, a već je toliko vruće da ne možete živjeti? Treba se ohladiti od ranog jutra i pripremiti se za pakleno vruć dan, a to je najlakše ako dan započnete mlakim tušem. Da, mlakim, jer ako pustite hladan, trenutno ćete se ohladiti, ali nakon toga biće vam još gore.

Nakon tuširanja dobro je nanijeti blagi losion za tijelo, a ako ste ga držali u frižideru, imaćete stvarno svjež početak dana. Ovaj recept, naravno, vrijedi i kad stignete kući s posla.

Ako na poslu nemate klimatizovanu prostoriju ili je ne palite zato što vam smeta, prirodno rješenje je termalna voda u spreju, a umjesto nje odlično će poslužiti i obična mineralna voda. Špricnite je malo u vazduh oko sebe i na lice i svježina će odmah stići.

Po ovim vrućinama najbolje je hodati u otvorenim sandalama kako vam se noge ne bi znojile, a ako imate problema sa znojenjem nogu i neugodnim mirisima koji se šire oko vas zbog toga, kupite sprej protiv znojenja kojeg ćete naći u svakoj malo opremljenijoj prodavnici ili apoteci.

I da, za kraj - ako morate dosta vremena provesti u automobilu tokom dana, ni slučajno nemojte rashlađivati automobil klimom do nekih izuzetno svježih temperatura, jer će vam šok nakon izlaska iz njega biti vrlo snažan, a osjetljiviji bi mogli imati velikih problema sa srcem.

metro-portal.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Ratatu s kobasicama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.