Dojenje: Pobjednički gol - za cio život

Svjetska nedjelja dojenja u Crnoj Gori

Udruženje Roditelji, u saradnji sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori od 1. do 7. avgusta obilježava Svjetsku nedjelju dojenja, organizovanjem nekoliko aktivnosti u četiri crnogorska grada.

Dojenje: Pobjednički gol - za cio život

Ovogodišnja Svjetska nedjelja dojenja, pod temom “Dojenje: Pobjednički gol - za cio život!”, koja se širom svijeta obilježava 22. put, naglašava neohodnost povećanja procenta dojene djece, kao i značaj očuvanja, promocije i podrške dojenju, a u svjetlu činjenice da se približava kraj roka predviđenog za postizanje Milenijumskih razvojnih ciljeva.

Prva aktivnost kojom će Udruženje Roditelji početi obilježavanje Svjetske nedjelje dojenja je druženje i razgovor sa roditeljima o dojenju i podršci u Nikšiću, u petak, 1. avgusta od 18 do 21 sati na Trgu Slobode.

O istim temama će predstavnici udruženja Roditelji razgovarati sa zainteresovanim roditeljima u Baru, u nedjelju, 3. avgusta, od 18 do 21 sati na platou ispred Robne kuće.

U utorak, 5. avgusta, u hotelu Podgorica, od 10 sati biće održana konferencija Značaj dojenja za postizanje Milenijumskih razvojnih ciljeva. Tema ovogodišnje Svjetske nedjelje dojenja na konferenciji će biti sagledana kroz osvrt na podatke koji se odnose na smrtnost odojčadi i majki, stanovništvo pogođeno siromaštvom, kao i rodnu ravnopravnost. Konferencija će biti prilika da se zdravstveni radnici, stručnjaci i roditelji podsjete na sve što je do sada urađeno u ovoj oblasti u Crnoj Gori, kao i na podatke iz Istraživanja višestrukih pokazatelja stanja žena i djece u Crnoj Gori - MICS 5, koje se tiču dojenja i siromaštva među djecom.

Novo druženje i razgovor sa roditeljima biće organizovano posljednjeg dana Svjetske nedjelje dojenja, u srijedu, 7. avgusta u Bijelom Polju, od 11 do 14 sati, na Gradskom trgu.

 

Udruženje Roditelji poziva sve zainteresovane roditelje, kao i one koji će to uskoro postati, da im se pridruže u Nikšiću, Baru, Bijelom Polju, kao i na konferenciji u Podgorici, kako bi na licu mjesta dobili detaljne informacije o značaju dojenja, ali i prevazilaženju najčešćih problema i prepreka na putu do uspješnog uspostavljanja dojenja.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.