U subotu u Podgorici info dan o dojenju i pripremama za novog člana porodice

U subotu, 01. oktobra, udruženje Roditelji organizovaće u podgoričkom centru The Capital Plaza treći info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, pod nazivom Stiže nam beba.

U subotu u Podgorici info dan o dojenju i pripremama za novog člana porodice

Uz podršku centra The Capital Plaza, agencije Yellow Event i Doma zdravlja Podgorica i ove godine organizacijom ove manifestacije obilježavamo Nacionalnu nedjelju promocije dojenja. Info dan se održava i u sedmici koja kao četvrdeseta u godini simbolizuje puni termin trudnoće.

Info dan Stiže nam beba je prilika da svi oni koji očekuju novog člana porodice na jednom mjestu dobiju veliki broj važnih i korisnih informacija koje su im potrebne u toku trudnoće i nakon nje, ali i da porazgovaraju sa stručnim licima i iskusnim roditeljima. Posjetioce očekuje vrlo bogat i raznovrstan program, a učesnici događaja pripremaju brojna iznenađenja u vidu poklona, popusta i nagrada. Teme predavanja i prezentacija su: psihofizičke pripreme za roditeljstvo, trudnički trimestri, porođaj i procedure u porodilištu, radna prava trudnica i porodilja, prilagođavanje na roditeljsku ulogu, kupanje, povijanje i njega pupka i kože, prva pomoć za djecu, rast i razvoj bebe u prvoj godini života, zdravlje zuba u trudnoći i nakon nje, motorički razvoj bebe i pravilno držanje u toku trudnoće, porođaj u epiduralu, prva kupovina za bebu i pedijatrijska njega“, najavila je Maja Raičević, koordinatorka programa Majka i beba u udruženju Roditelji.

Učesnici događaja su pripremili brojne poklone i povoljnosti za kupovinu za roditelje koji budu prisustvovali predavanjima i prezentacijama. Neke od nagrada su: besplatan porođaj u bolnici Codra, koju poklanja ova privatna zdravstvena ustanova, kozmetika za bebe i mame, profesionalno fotografisanje, besplatni termini vježbi za trudnice, ručak u Hard Rock Cafe-u i brojne druge.

Osim stručnog dijela programa, posjetioci će od 10 do 21 čas moći da se upoznaju sa ponudom učesnika info dana, ali i da učestvuju u pratećim sadržajima. Trudnice koje vole da se fotografišu i žele da zabilježe trudničke trenutke upoznaće se sa radom fotografkinje Aide Dizdarević koja se specijalizovala za porodičnu i fotografiju novorođenčadi, ali i imati priliku da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje porodičnu foto sesiju kao poklon. Svoje umijeće pokazaće i studio Maja M Photography koji je specijalizovan za fotografisanje beba i djece, a  koja će organizovati nagradnu igru sa vrijednim nagradama. Članovi Udruženje fizioterapeuta Crne Gore će biti dostupni u njihovoj mini ordinaciji gdje će roditelji moći da dovedu djecu na besplatan pregled i dobiju savjet o pravilnom držanju tijela, a i okviru njihove kampanje i projekta Ispravi se i vježbaj! Pedijatrijska ordinacija "Doktorica Mica" Podgorica imaće  otvorenu mini-ordinaciju gdje će roditelji moći da dobiju savjet u vezi sa zdravljem i rastom i razvojem djeteta.

Tokom info dana u atrijumu centra The Capital Plaza svim zainteresovanim trudnicama i porodiljama na raspolagnju će biti i vršnjačke savjetnice za dojenje koje će, osim promocije SOS linije, dijeliti informativni materijal i pružati savjete i informacije o pripremi za dojenje i olakšavanju perioda uspostavljanja laktacije.  Akušerske sestre Doma zdravlja Podgorica biće na raspolaganju mamama koje budu željele da izmjere nivo šećera u krvi i krvni pritisak u mini ordinaciji Doma zdravlja Podgorica.

U okviru programa biće predstavljeni i načini masaže beba i vježbe za trudnice, a planirane su i radionice na temu uvođenja čvrste hrane u ishranu beba i na temu razvoja pažnje kod djece.

Udruženje Roditelji predstaviće novu web aplikaciju Kalendar razvoja djeteta, a koja je razvijena u okviru projekta podržanog na konkursu Za svako dobro Telekoma Crne Gore.  

U 18 sati, u galerijskom prostoru centra The Capital Plaza, biće organizovano uživo internet predavanje „Rastimo pametno“, dr Ranka Rajovića, autora NTC programa učenja.  

Mališani koji sa svojim roditeljima dođu na info dan Stiže nam beba imaće priliku da učestvuju u radionicama privatnih predškolskih ustanova Pinokio Artić, Čarli Čaplin i Kockica i uz instrukcije njihovih vaspitača uživaju u zabavnim edukativnim sadržajima u prizemlju The Capital Plaza centra.

Info dan Stiže nam beba je tokom prethodna dva izdanja, koja su održana u šoping molu Delta City, izazvao veliko interesovanje budućih roditelja.

Učesnici info dana su: Dom zdravlja Podgorica, privatna medicinska ustanova Codra, Kids Land, Sofa bed, Bio Save, Salveo, Toy land, Bar Kod, Glosarij/Tea medica, Netpharm, Lijek, Aida Dizdarević Photography, Maja M Photography i agencija za dekoraciju Bel Momento, a organizaciju su podržali i Hard Rock Cafe i Metropolis.

Udruženje Roditelji poziva buduće roditelje, one koji to već jesu, ali i članove njihovih porodica da iskoriste priliku i na jednom mjestu dobiju odgovore na brojna pitanja koja se javljaju tokom priprema za dolazak novog člana porodice.

Save

Save

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Prašinu sa ukrasne svijeće možete očistiti...

RECEPT
DANA

Sunđerasti kolač sa višnjama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.