Trodnevna dijeta

Ova dijeta za kratko vrijeme daje dobre rezultate, ali je baš zbog toga treba oprezno primijenjivati.

Trodnevna dijeta

Smatra se da ova vrlo popularna dijeta potiče iz osamdesetih godina, kad je išla od jednog do drugog korisnika faksom, pa je poznata i pod drugim imenima: vojna, mornarska, dijeta klinike Klivlend. Najčešći oblik trodnevne dijete na internetu uključuje unos velike količinu tune i raznog povrća tokom dana, kao i porcijom sladoleda svake večeri.

Postoje mnoge verzije ove dijete, jedna čak preporučuje da se prvi dan samo pije voda, drugi dan voće i voćni sokovi, dok je treći dan rezervisan samo za povrće i sokove od njega. Međutim, najpopularnija trodnevna dijeta je upravo ona uz pravi plan obroka, sa određenim doručkom, ručkom i večerom:

1. dan

Doručak: crna kafa ili čaj, 1/2 grejpa, komad tosta premazan kašikom maslaca od kikirikija  (1/2 grejpa može da se zamijeni sokom od cijelog grejpa)

Ručak: 1/2 šoljice tunjevine, komad suvog tosta, crna kafa ili čaj (kafu ili čaj možete da zasladite vještačkim zaslađivačima)

Večera: 100 g nemasnog mesa (ćuretina ili piletina), šoljica pasulja, šoljica šargarepe, jabuka, šoljica sladoleda od vanile

2. dan

Doručak: jaje, kriška tosta, 1/2 banane, crna kafa ili čaj   

Ručak: šoljica (100 g)  kravljeg sira ili tunjevine i 6 krekera.

Večera: 2 viršle, šoljica (100 g) brokolija, 1/2 šoljice šargarepe, 1/2 banane, 1/2 šoljice sladoleda od vanile  

3. dan

Doručak: jabuka, 30 g polumasnog tvrdog sira, 5 slanih krekera, crni čaj ili kafa

Ručak: tvrdo kuvano jaje, kriška tosta, crni čaj ili kafa

Večera: šoljica (100 g)  tunjevine, šoljica (100 g) šargarepe, šoljica (100 g)  karfiola, šoljica (100 g)  dinje, i 1/2 šoljice sladoleda od vanile.

Dijeta nije preporučljiva trudnicama i dojiljama. Sve druge osobe sa zdravstvenim problemima svakako bi trebalo da se konsultuju s ljekarom prije početka dijete. S obzirom da se unosi samo oko 1.000 kalorija dnevno, možete osjećati vrtoglavicu i gubitak koncentracije. Ovo svakako nije dijeta koja se preporučuje za duže razdoblje.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.