Kako vješto da “zavarate” glad?

Kako vješto da “zavarate” glad?

Gladni ste, a smatrate da ne bi trebalo da ste gladni? Probajte sa sledećim trikovima da “zavarate” želudac i da smanjite pretjeranu želju za hranom.

Pijte vodu

Ponekad smo žedni kada islimo da smo gladni. A, ukoliko i nije tako, voda ipak daje osjećaj sitosti. Pijete 2 litra vode dnevno, izmedju obroka.

Jedite hranu bogatu vlaknima

Citrusno voće, jabuke, krompir, šargarepa, integralne žitarice zasitiće vas.

Mali obroci

Glad možete zyavarati i sa čestim, a manjim obrocima koji ne goje. Grickajte šargarepu ili celer, napravite voćnu salatu, pijte jogurt.

Jedite integralne namirnice

Integralni hljeb, žitarice – one ne izazivaju pretjerano lučenje insulina kao prosti ugljikohidrati (šećeri), a daju dugotrajan osjećaj sitosti i zadovoljstva.

Manje soli

Umjesto soli, koristite aromatično začinsko bilje.

Jedite supu

Obrok započnite gustom supom od povrća. Sadrži vodu i vlakna, pa daje osjećaj sitosti. Najpreporučljivija je supa od paradajza.

Jedite polako

Da bi naš mozak zaključio da smo siti, potrebno je 20 minuta. Zato, jedite polako, uživajte u hrani i dobro sažvaćite svoj obrok.

Obratite pažnju na svoje potrebe za vitaminima i mineralima

Ponekad nedostatak nekog vitamina može da bude razlog želje za nekom hranom. Na primjer, nedostatak vitamina B može rezultovati željom za slatkišima i skrobom.

Hodanje/ kretanje

Kada vam se prijede, idite da prošetate ili se provozajte biciklom.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.