PROTEINI- tajna sitosti

PROTEINI- tajna sitosti

Odavno se zna da je konzumiranje veće količine hranljivih vlakana jedan od tajni održavanja vitke linije. Vlakna pojačavaju osjećaj sitosti i pomažu da se crijeva redovno prazne. Međutim, do nedavno se mislilo da masti, pošto se najsporije vare, imaju istu funkciju.

Novo istraživanje je opovrglo ovu tvrdnju, ponajviše zato što se masti teško mogu razdvojiti od ugljenih hidrata, a oni ne samo da vas ne čine sitima, već naprotiv, pojačavaju glad. U kontrast tome, hrana bogata proteinima, kao što je ćuretina, jaja i koštunjavo voće će zadovoljiti glad u dužem vremenskom periodu. Još jedna prednost proteina je u tome što oni, posebno kod žena, pomažu da se održi gustina kostiju, da se grade mišići i da koža i kosa budu ljepše.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Paradajz

RECEPT
DANA

Slatka pileća marinada

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.