Povrede – neprijatna iznenađenja na ljetovanju

Rane i povrede su mala i neprijatna iznenađenja u svakodnevnom životu. Povrede se mogu desiti bilo gdje, u svakom trenutku - na poslu, u bašti ili kuhinji, ali mogu biti jako neprijatne na godišnjem odmoru i upropastiti lijepe trenutke.

Povrede – neprijatna iznenađenja na ljetovanju

Neke povrede ne mogu proći bez intrevencije i pomoći ljekara, dok lakše povrede tipa posjekotina, ogrebotina, manjih ubodnih ili ugriznih rana, uglavnom zbrinjavamo sami. Međutim, iako se radi o manjim, lakšim povredama, pogrešnim ili neadekvatnim liječenjem može doći do infekcije ili upale, a proces zarastanja se usporava.

Lokalni antibiotik je idealno rješenje za ovakve tipove rana i neizostavni je dio svake kućne i putne apoteke. Prije nanošenja lokalnog antibiotika, ranu, ukoliko je potrebno, treba isprati i očistiti od eventualnih nečistoća i ostaviti da se malo osuši. Zatim nanijeti antibiotik i ako postoji potreba staviti flaster ili sterilnu kompresu.


Od skora se i na našem tržištu može naći jedinstven preparat u obliku praška i gela - Tyrosur®,   koji se u Njemačkoj proizvodi duže od 50 godina. Sadrži antibiotik tirotricin koji se dobro podnosi.

Tyrosur® gel je prvi lokalni antiobiotik na našem tržištu u obliku gela, koji mjesto povrede prijatno hladi, bezbojan je, ne peče i ne masti odjeću. Može se koristiti na vlasištu i drugim djelovima tijela obraslim dlakama, na licu ili pregibima.


Drugi oblik je Tyrosur® Powder, prašak za kožu, namijenjen za površinske, umjereno vlažne rane. Prašak u dodiru sa ranom ne stvara grudvice, jer ima bazu koja se rastvara u vodi.


Oba oblika Tyrosura® su dostupni u apotekama, bez ljekarskog recepta, a zbog praktičnog pakovanja su neizostavan dio svake kućne i putne apoteke.

 Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo. O indikacijama, mjerama opreza i neželjenim reakcijama na lijek posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom!

 

 
 Prvo što rani treba je… Tyrosur

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Uštipci od palente - Hush Puppies

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.