Evo zašto plastične flaše treba da koristite samo jednom!

Oni koji stalno koriste istu plastičnu flašu rizikuju da ih „napadnu” brojne bakterije koje se skupljaju na plastici, zato za višekratku upotrebu treba izabrati flašu od drugog materijala.

Evo zašto plastične flaše treba da koristite samo jednom!

Plastične flaše su napravljene za jednokratnu upotrebu, jer u protivnom mogu da vas "napadnu" bakterije koje se na plastici skupljaju, ali ljudi za to mahom ne mare. Studija sprovedena na školskoj djeci u Americi, kako piše "Hafington post", pokazala je da su đaci i po mjesec dana koristili iste flaše, a da ih čak nisu ni oprali.

Čak i da jesu, ili da su ih ubacili u mašinu za pranje suđa na visokoj temperaturi, plastika je slaba, pa bi popucala, a pritom sve bakterije ne bi bile uništene.

Ukoliko želite da imate flašicu koju biste mogli da koristite više puta, stručnjaci savjetuju da izaberete staklene ili one od nerđajućeg čelika, a plastične samo od polipropilena. U svakom slučaju, svaku morate da operete prije upotrebe i sačekate da se osuši.

 

Prva.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Suzite nos

RECEPT
DANA

Turska torta od mljevenog mesa

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.