Spriječite kovrdžanje kose na osam efikasnih načina

Vlaga, svakako! Ali nikako nije jedini krivac za kovrdžanje kose! Tu su i, na primjer, zagrijane prostorije tokom hladnih godišnjih doba koje takođe vašu svježe isfeniranu kosu potpuno ukovrdžaju. Ali, postoji način da to spriječite!

Spriječite kovrdžanje kose na osam efikasnih načina

Koristite šampon bez sulfata

Perite kosu šamponom koji ne sadrži sulfate, ali koji je zato bogat glicerinom.

Ovakvi šamponi dubinski njeguju kosu i hidriraju vlasi. Bonus dodatak: šampon s visokim postotkom glicerina stvara zaštitni sloj preko vlasi i tako sprečava pucanje kose.

Ne zaboravljajte regenerator

Tajna ravne kose krije se u održavanju vlažnosti u vlasima. Ne zaboravite na redovno nanošenje regeneratora koji sadrži glicerin. Ako se bojite da će regenerator previše slijepiti kosu uz lice i tako smanjiti njen volumen, nanesite ga samo od polovine kose do vrhova.

Koristite maske

Podarite kosi dodatnu vlažnost uz pomoć hidriranih maski koji sadrže proteine svile, glicerin i biljne ceramide koji se uspješno bore protiv isušivanja. Poželjno bi bilo nanijeti takvu masku za kosu barem jednom sedmično, a posebno u zimskim mjesecima.

Prirodno osušite kosu

Pustite kosu da se većinom prosuši prirodnim putem (negdje oko 90 odsto), prije nego što uzmete fen. Vruć vazduh iz fena za kosu ukloniće vlažnost i tako uzrokovati kovrdžanje, pa ga koristite samo pri kraju sušenja za željeno oblikovanje kose.

Poslužite se serumom

Nakon pranja kose nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima, koje će spriječiti kovrdžanje kose. Ovakvi tipovi proizvoda nanose se na mokru kosu, a osiguravaju vam oblikovanje pramenova po želji.

Ukrotite kovrdže u konjskom repiću

Ako ste kosu skupili u rep, ali na polovini radnog dana primjećujete kovrdžanje sitnih dlačica oko glave - sputajte ih lakom za kosom. Ako ipak primjećujete kovrdžanje kose u repu, iskoristite običan losion za ruke. Nanesite manje količine na dlanove, pa njim lagano prođite kroz konjski rep i zagladite frizuru.

Planirajte unaprijed

Iz kuće ne izlazite bez jakih ukosnica i laka za kosu koji će vam pomoći u sputavanju neposlušnih vlasi oko glave nakon što napravite frizuru poput zaglađene punđe.

Tretirajte kosu prije vježbanja

Upotrebite omiljene proizvode za njegu kose - poput regeneratora koji se ne mora isprati - prije nego što odete u teretanu. Vježbanje podstiče lučenje znoja koji sadrži so i koji će isušiti vlasi, te ih naknadno ukovrdžati.

Izvor: Zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.