Piling od palente i maslinovog ulja

Piše : Branka Vukčević
Piling od palente i maslinovog ulja

Za ovaj put sam izabrala nešto vezano za njegu tijela: piling za tijelo od kukurznog griza (palente) i maslinovog ulja. Probajte, vrlo je jednostavno... 

Potrebno nam je:
manja posuda,
kašičica,
oko 100g palente
maslinovo ulje

Palentu sipajte u posudicu pa počnite sa dodavanjem maslinovog ulja,  uz stalno  miješanje. Piling je gotov kada masa nije ni pregusta ni prerijetka. Ja volim kada ima više maslinovog ulja. Možete ga sipati u teglicu i držati u kupatilu.

Ovako pripremljen piling idealan je za uklanjanje mrtvih ćelija sa kože. Smjesu možete koristiti dva puta nedjeljno, a na ogrubjelim djelovima tijela, poput peta i laktova, možete ga koristiti i više puta nedjeljno, po potrebi. Piling se nanosi prilikom tuširanja, na vlažno tijelo. Dobro utrljajte smjesu na sve djelove tijela. Dobro isperite, obrišite tijelo lagano tapkajući peškirom kako bi na koži ostalo što više maslinovog ulja.

Ako Vam se ne dopada miris maslinovog ulja, možete umjesto njega koristiti bademovo ulje. Naravno, imamo i nezaobilazni savjet za celulit: umjesto palente možete dodati talog od kafe.

Uz neku lijepu teglicu, malo ukrasnog papira , interesantne trakice, lijepo sročene porukice- VAŠ piling može postati luksuzni poklon dragoj osobi...

Prirodna kozmetika je vrlo cijenjena u svijetu, a mi smo je malo zapostavili, iako nam je većina sastojaka potrebnih za njegu nadohvat ruke...Eksperimentisite, pronađite idealnu kombinaciju za vaše tijelo i, naravno, UŽIVAJTE U STVARANJU.

Branka Vukčević
Branka Vukčević
Moja slatka radionica

Ostale Brankine tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/slatka-radionica

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.