Pliše komarnici - idealna zaštita od insekata i polena

Skoro da ne postoji osoba koja se bar jednom nije našla u situaciji da je noću budi zujanje insekata ili njihov ujed, pa samim tim zna koliko oni mogu biti dosadni, ali isto tako mogu onemogućiti čvrst san. Ukoliko vam se ovo redovno dešava i to u svom stanu, možda biste trebali da razmislite o postavljanju komarnika na prozorima.

Pliše komarnici - idealna zaštita od insekata i polena

Malo uloženog novca i više nećete morati da brinete o ulasku komaraca ili drugih insekata u prostorije vaše doma. Reč je o investiciji koja se i te kako isplati, jer jednom ugrađeni komarnici znače da ćete biti mirni nekoliko godina.

Kada mijenjaju stolariju mnogi se istovremeno odluče i za ugradnju komarnika što je odlična ideja s obzirom na to da ćete jednog istog majstora angažovati za obje vrste radova. Ipak, ukoliko imate dobru stolariju, a ljeto ne možete da podnesete zbog brojnih insekata koji vas noću nerviraju i bude vas, savjetujemo vam da se već danas raspitate o kupovini i montaži određenog modela komarnika.

Apsolutni hit trenutno su tzv. pliše ili harmonika komarnici koji će vam pružiti apsolutnu zaštitu od komaraca i raznih drugih insekata.

Po čemu se pliše komarnici izdvajaju od drugih vrsta komarnika?

Sa pliše komarnicima možete biti sigurni da ćete dobiti kompletnu zaštitu uz protok odgovarajuće količine svjetlosti i vazduha. Ova vrsta komarnika je idealna kako za domove, tako i za kancelarijske prostorije. Rade se po mjeri, bez obzira na dimenzije prozora ili balkonskih vrata.

Pliše komarnici se sastoje od mreže koja je u najvećem broju slučajeva napravljena od fiberglasa koji se izuzetno lako održava. Dovoljno je redovno čišćenje vodom od nakupljene prašine. Samo rukovanje je jednostavno i podrazumijeva pomjeranje komarnika pomoću odgovarajuće ručice u lijevu ili u desnu stranu. Mreža može biti u braon ili u nijansama sive boje.

Pored savršene zaštite od insekata, pliše komarnici su idealna zaštita od UV zračenja, ali i od polena koji je aktuelan s proljeća i traje sve do kasne jeseni.

Ono što takođe odlikuje i stavlja na prvo mjesto ovaj model komarnika jeste sastav. Ram pliše komarnika je napravljen od aluminijuma boljeg kvaliteta što sprečava bilo kakvu vrstu deformiteta ili korozije tokom vremena. To znači da ćete duži vremenski period biti mirni i nećete morati da se izlažete dodatnim troškovima kada je zaštita od insekata u pitanju.

Koji sve modeli pliše komarnika danas postoje?

U zavisnosti od potreba klijenata, mogu se raditi različiti modeli komarnika koji odgovaraju svim profilima prozora pa ih tako, na primjer, možete postaviti na jednokrilnim i dvokrilnim prozorima. Isto tako, postoji mogućnost ugradnje kako horizontalnih tako i vertikalnih pliše komarnika. Dakle, kupcima sun a raspolaganju razne opcije što znači da se mogu zadovoljiti potrebe svih onih koji su zainteresovani za ovu vrstu investicije.

Takođe, na tržištu možete pronaći jednostruke i dvostruke pliše komarnike. Osnovna razlika između njih je u tome što se jednostruki mogu zatvarati ili u lijevu ili u desnu stranu, dok se višestruki zatvaraju prema sredini pomoću magneta.

Ukoliko ne podnosite insekte, ugradnja komarnika je svakako bolja opcija od konstantne kupovine i upotrebe hemijskih sredstava koja, složićete se, nisu ni malo zdrava za korišćenje.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.