Kako da uzgajate komorač u svojoj bašti

Ukoliko želite da obogatite svoj povrtnjak komoračom, ovu biljku posijte u zemlju bogatu hranljivim sastojcima, a na proljeće očekujte prve listiće...

Kako da uzgajate komorač u svojoj bašti

Cvasti komorača koji potiče sa Sredozemlja porastu do 2 m. U rano ljeto beru se sitni cvjetovi, a mogu da se korsite kao dodatak salati, povrću ili ribi. Od jula možete da otresete fin zlatnožuti polen sa cvjetova i njime začinite rižoto.

Slatko sjeme koje sazrijeva u jesen u Italiji je omiljeni začin za salamu, a koristi se i za spravljenje čajeva te kao dodatak hlebu. Ovu dvogodišnju biljku posijte u zemlju bogatu hranjivim sastojcima. Tada ćete već u proljeće moći da berete svježe listiće.

Posebno je dekorativan bronzani komorač sa izdancima boje bakra. Ako kod obje vrtste ostavite da sjeme sazri, biljka će se samorasijati u leji. Ako ima previše biljaka, presadite ih na novo mjesto ili poklonite. Kasnije će obrazovati dubok korjen koji jedva da može da se prekopa. 

 

lisa.rs

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.