Aktivirana peticija za gradnju novih vrtića

Redakcija portala Žena Sam Ja podržava inicijativu koju je pokrenulo Udruženje Roditelji i poziva sve čitaoce iz Crne Gore da potpišu peticiju i tako daju svoj doprinos.

Aktivirana peticija za gradnju novih vrtića

Udruženje Roditelji poziva građane Crne Gore da potpišu online peticiju za hitnu izgradnju i/ili dogradnju vrtića javnih predškolskih ustanova u opštinama u kojima je prisutna prebukiranost, koja je od danas aktivna na linku https://epeticije.gov.me/Default.aspx?id=242.

Udruženje Roditelji će, koristeći novi sistem  Glas građana – e-Peticije, od Ministarstsva prosvjete i na ovaj način zatražiti rješavanje problema prebukiranosti, trenutno najviše izraženog u Podgorici i Baru.

Peticiju je, s obzirom na pravila sistema, moralo da podnese fizičko lice zbog čega se kao inicijator navodi Kristina Mihailović, koja je izvršna direktorica udruženja Roditelji.

Da bi ovaj predlog bio prihvaćen i razmatrala ga Vlada mora biti skupljeno šest hiljada potpisa, online putem, do 11. Decembra 2012. u 12 sati.

Udruženje Roditelji od proljeća ove godine pokušava na nekoliko načina da inicira i utiče na nadležne da što prije počnu da rješavaju problem prebukiranosti u državnim vrtićima koji postoji već godinama i koji se konstatno uvećava.

Inicijativom, Zajedno jer djeca zaslužuju najbolje osim što tražimo boje uslove za najmlađe i predlažemo rješenja, od kojih je gradnja novih vrtića jedno, ali najbolje i najdjelotvornije, s obzirom da je broj djece predškolskog uzrasta mnogo veći od propisanog standardima i važećim zakonima.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kako iskoristiti ostatake riže

RECEPT
DANA

Francuski krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.