5 stvari koje treba da uradite prije krečenja

Iako vam se često čini da o krečenju svojih zidova znate baš sve, te da vam pomoć drugih i nije potrebna više od pravljenja društva za po koje pivo ili kafu u pauzi, podsjetićemo vas na pet stvari na koje sami ne bi obratili pažnju, a koje krečenje zidova mogu olakšati.

5 stvari koje treba da uradite prije krečenja

Ispraznite sobu prije krečenja

Krečenje će biti daleko jednostavnije ukoliko vam se na putu ništa ne ispriječi. Potrudite se da iz sobe koju krečite iznesete što je moguće više stvari, ako je moguće, sve stvari iz sobe. Ukoliko niste u mogućnosti da iznesete sve iz sobe, one stvari koje su ostale premjestite na centar sobe i prekrijte najlonom. Iako vam ovo zvuči kao nepotrebno upozorenje, vjerujte da je dobro podsjećati se ovog prvog važnog koraka. Na taj način, zaštitićete svoj namještaj od prljanja ili oštećenja.

Isprobajte boju

Veoma je teško pretpostaviti kako će izabrana nijansa prionuti na vaš zid. Savjetujemo vam da prije početka bojenja zidova, izaberete nijanse za koje ste zainteresovani i odradite uzorke. Nanesite nešto malo odabranih uzoraka na vaš zid, sačekajte da se osuše i dobro ih razgledajte, na dnevnom i vještačkom svetlu. Samo na ovaj način otklonićete svaku moguću sumnju da je izabrana nijansa baš ona prava.

Predomislite se na vrijeme

Čak i ukoliko ste isprobali uzorke nijansi na svom zidu, može se desiti da vam se u toku krečenja izabrana boja ne dopadne. Ništa previše čudno, boje na manjim površinama ne mogu da naprave utisak kakav mogu na velikim djelovima zida. Na sreću, najkvalitetnije boje za krečenje zidova koje možete naći na našem tržištu,daju vam mogućnostda prethodno nanesenu boju jednostavno prekrečite, bez da se bilo kakvi prelazi ili razlike u nijansama i boji prepoznaju.

Obratite pažnju na tip boje

Osim nijanse, posebnu pažnju obratite i na tip boje koju koristite. Sjajne boje su izuzetno postojane i lake su za čišćenje, ali sa druge strane, naglašavaju sve nesavršenosti i neravnine vašeg zida. Nasuprot njima, mat boje sakrivaju nedostatke vaših zidova, ali su istovremeno podložnije prljanju i oštećenjima. Polusjajne boje su u najvećem broju slučajeva najbolja opcija. Ovakva boja će vašem zidu pružiti nešto sjaja, a njena svojstva su takva da se ne može lako oštetiti.

Pažljivo izračunajte koliko boje vam je potrebno

Ništa vas ne može toliko iznervirati kao saznanje da niste kupili dovoljno boje za farbanje. Uvijek obratite pažnju da svaka kanta ima specifikaciju na kojoj je naznačena kvadratura koju boja iz kante pokriva. Savjetujemo vam da se odlučite za najkvalitetnije boje, kako biste uštedili vrijeme i novac.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.