Spriječite naelektrisanost kose u 5 koraka

Elektricitet u kosi može vrlo lako pokvariti i najbolju frizuru, a posebno tokom zimskih mjeseci, kada suv i vlažan vazduh i nagle promjene temperature stvaraju dodatni statički elektricitet. Pročitajte kako da zadržite divnu frizuru i riješite se elektriciteta u kosi u pet koraka.

Spriječite naelektrisanost kose u 5 koraka

1. Pranje kose

Potrudite se da kosu perete samo kada je to zaista neophodno. Često pranje kose odsrtanjuje prirodna ulja te doprinosi isušivanju kose.

Suva kosa, osim što izgleda beživotno, podložnija je statičkom elektricitetu. Kosu perite jednom do (najviše) dva puta sedmično, i to isključivo mlakom vodom, jer pretjerano vruća voda dodatno isušuje kosu.

Koristite hidratantni šampon koji će smanjiti isušivanje kose, a tako i statički elektricitet.

Nakon pranja obavezno nanesite regenerator, kako biste kosi vratili potrebnu vlagu.

2. Sušenje kose

Potrudite se da kosu sušite prirodnim putem kad god je to moguće, a ako baš morate da koristiti fen, neka ono bude odmaknuto najmanje 20 centimetara od kose.

Takođe, preporučuje se korišćenjefena sa jonizatorom, koji su vrlo dobri za ovakve prilike.

3. Njega kose

Postoje brojni proizvodi protiv elektriciteta u kosi. Većina njih sadrži silikone, koji kosi osiguravaju zaštitu i smanjuju elektricitet. Na mokru kosu nanesite malo silikona, a ako bude potrebno, ponovite kada se kosa osuši.

Ako ste skloniji prirodnim rješenjima, predlažemo vam da na mokru kosu nanesete malo biljnog ulja (kokosovo, orahovo), koje će joj vratiti potrebnu vlagu, zaštititi ju od isušivanja i smanjiti elektricitet. Posebno je korisno ulje makadamije, koje smanjuje vrijeme sušenja kose za 50%, a ujedno je i štiti od isušivanja.

4. Redovino šišajte vrhove

Redovno šišanje vrhova, a pritom mislimo najmanje svaka dva mjeseca, vrlo je važno da biste vašu kosu održali zdravom. Ispucali vrhovi podložniji su statičkom elektricitetu, stoga bi ovoga naročito trebalo da se pridržavate u zimskim mjesecima.

Takođe, potrudite se da kosu što manje tretirate preparatima koji je isušuju, a posebno bojama za kosu.

5. Nabavite ovlaživač zraka

Glavni uzroci elektriciteta u kosi tokom zimskih dana su suv i vlažan vazduh te nagle promjene temperature. Statičkom elektricitetu doprinosi i grijanje u zatvorenim prostorijama, stoga je ovlaživač vazduha vrlo dobra investicija.

Jednako djelotvorno će biti i ako stavite posudicu sa vodom na radijator. To će spriječiti isušivanje kose, a time i statički elektricitet.

6. Mali trikovi protiv elektriciteta

Uz nekoliko trikova možete smanjiti statički elektricitet u kosi:

  • Poprskajte malo laka za kosu tokom sušenja, ali pripazite da to bude sa odgovarajuće udaljenosti (najmanje 20 do 30 centimetara). Takođe, lakom za kosu možete poprskati i četku prije češljanja kose.
  • Koristite četku sa prirodnim zupcima, kako biste neutralizovalli statički elektricitet
  • Metalnim predmetom pređite po kosi, na primjer metalnim dijelom vješalice za odjeću, koji će apsorbovati statički elektricitet iz vaše kose. Držite vješalicu tako da dodiruje glavu i polako je pomičite prema vrhovima. Pređite tako svaki dio vaše kose.
  • Nakon što osušite kosu, poprskajte tjeme s malo vode.
  • Pri naročito vlažnom vremenu, zaštitite kosu kapom, ali onom od prirodnih vlakana.

 

 

 

krenizdravo.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.