Evo koliko dugo smijemo da čuvamo šminku!

Ne bacate šminku i kozmetičke proizovde sve dok se ne istroše? Da li ste se zapitali koliko je to zapravo dobro ili loše za vašu kožu? Kozmetičari imaju odgovor!

Evo koliko dugo smijemo da čuvamo šminku!

Šminka nije proizvod koji se može pokvariti poput hrane i ostalih namirnica zbog čega nam se čini da je njihov rok neograničen. Međutim, to je daleko od istine. Pogledajte naš mali vodič, na koliko bi zapravo trebalo mijenjati maskaru, puder i ruževe za usne.

Maskara i tečni ajlajner: Svaki put kada stavite maskaru ili ajlaner na oči, a zatim vratite četkicu nazad, vraćate i bakterije. Zato se preporučuje zamjena ovih preparata na svakih 3 do 4 meseca.

Tečni puder:  Rok trajanja tečnog pudera je oko godinu dana. Ukoliko prođe više od godinu dana i u tubici imate još pudera, nemojte ga koristiti već je bolje da nabavite novi. Osobe sa osjetljivom kožom ne bi trebalo da nanose tečni puder prstima. Istisnite malu količinu na četkicu ili sunđer i tako nanesite puder na lice. 

Karmin i sjaj za usne:  Sjaj za usne čuvajte 6 mjeseci, a  karmin godinu dana. 

Puder u kamenu: ukoliko ne primijetite čudan miris ili boju, možete koristiti puder u kamenu skoro 2 godine. 

 Izvor: Lisa

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.