Koji su najgori neprijatelji ljepote?

Koji su najgori neprijatelji ljepote?

Većina nas mora da prizna kako smo ponekad stvarno nemarni prema našoj ljepoti, pa smo tako sami sebi krivi za izgled koji je posljediza te nemarnosti. Pogledajte nekoliko najčešćih grijehova koje činimo kada je ljepota u pitanju.

1. Stiskanje bubuljica: Koliko puta ste čuli upozorenje da  bubuljice ne stiskate, jer će ih na taj način izaći još više? Zanimljivo je da to i nije u potpunosti netačno. Naime, stiskanjem bubuljica infekcija se dalje širi i moguće je da vam u tom području izađe još nekoliko njih. Bubuljica   će lakše nestati, ako je ne dirate. Ipak, ako se slučajno dogodi da je morate “riješiti”, nikako to nemojte činiti rukama, već je stisnite s vatom ili papirom, a kasnije lice očistite losionom.

2. Spavanje sa šminkom:  Bili ste preumorni i samo ste se bacili na krevet. Iako vam se u tom trenutku to činilo kao nevažan ili pak nevin mali grijeh, posljedice će se vidjeti kasnije. Naime, noć je vrijeme kada se koža oporavlja i iz tog razloga je bitno da ste skinuli šminku. Posljedice spavanja s make up-om su začepljene pore i akne. Zato, makar uzmite maramice za brisanje šminke i u krevetu pređite nekoliko puta po licu prije nego zaspite.

3. Solarijum:  Iako je solarijum jedan od opasnijih tretmana, ljudi ga i dalje redovito posjećuju. Osim što preveliko korištenje solarijuma ne izgleda baš lijepo, stalno upozorenje kako nije baš zdravo, trebalo bi da utiče na to da ipak zavolite svoj prirodni ten. Učestalim sunčanjem u solarijumu vaša koža se isušuje, a tako dehidrirana zapravo postaje “opasan vulkan” koji svako malo prijeti erupcijom.

4. Piling:  Suzdržite se od pretjeranog pilingovanja,  jer tako ljuštite gornji sloj kože, a na milost i nemilost vremenskim uslovima i preparatima ostavljate mladu kožu. Na taj način mlada koža vrlo brzo postaje stara. Zato se zimi pilingujte samo jednom nedjeljno, a ljeti možete i do tri puta.

5. Pogrešni proizvodi:  Ako vašoj prijateljici odgovara određeni kozmetički proizvod,  to ne znači da će i vama napraviti čudo – upravo suprotno, možda je za vas taj preparat totalni promašaj. Takođe, što je proizvod skuplji ne mora da znači da je bolji. Zato, uzmite nekoliko testera prije nego što kupite proizvod. Bitno je znati i da određeni proizvodi odgovaraju vašoj koži zavisno o godišnjim dobima i vašim trenutnim emotivnim i fizičkim stanjima.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.