Njega prema tipu kose

Njega prema tipu kose

Ljepota kose nije nešto što je tek tako dato: ukoliko zaista želite svilenkaste vlasi morate se pomučiti. Prvenstveno morate znati kakva je vaša kosa da biste joj pružili sve ono što ona traži da bi vam uzvratila postavši najljepši detalj vaše pojave.

Postoje tri tipa kose: suva, masna i normalna.

Suva kosa ne voli vrelu vodu prilikom pranja, prija joj masiranje temena, uljni tretmani i pakovanja koja bi trebalo da nanosite svake nedelje i pri svakom pranju obavezan je regenerator koji prodire dubinski i oporavlja vlasi koje se lako lome i pucaju.

Masna kosa, za razliku od suve koju ne bi ste smjeli prati više od dva puta nedeljno, voli da bude oprana svaki dan, jer se time sprečava mašćenje. Naravno, regenerator je obavezan kao i pakovanje, ali dovoljno je jednom mesečno.

Normalna je toliko normalna da ne morate da se brinete: sve dok ne promijeni ćud.

Sa peruti se borite medicinskim šamponima koji su namijenjeni upravo u tu svrhu, a dobro će doći i redovno četkanje koje će ujedno da ukloni oštećenja i spriječi opadanje kose. Pokušajte da se hranite što zdravije, jer ishrana ozbiljno narušava ili pospješuje izgled kose.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.