Kako jogurt utiče na mozak?

Jasno je da ono što jedete utiče na vaše tijelo. A na mozak? Naučnici pokušavaju da otkriju da li postoji dublja veza između razmišljanja, raspoloženja i hrane. I čini se da postoji.

Kako jogurt utiče na mozak?

Istraživači sa UCLA smatraju da ključnu ulogu u tome igraju stomačne bakterije.

To je već dokazano kod životinja, a sada se sprovode istraživanja o uticaju hrane na vašu psihu, razmišljanje, nivo stresa ili percepciju stvari.

I tako je otkriveno da običan jogurt može da promijeni vaš doživljaj nekih stvari pa čak i smanji stres. Ispitanici koji su pili probiotski jogurt su na stresne situacije reagovali manje dramatično, uz manje nerviranja, ali uz punu pažnju.

Još uvijek nije baš jasno zašto se to dešava, ali je jasno da hrana koju konzumirate i bakterije u vašem sistemu za varenje u velikoj mjeri utiču na vaš mozak!

 

Dominomagazin.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lisnato tijesto

RECEPT
DANA

Pastrmka na ohridski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.