Životinje nas čine zdravijim

Životinje nas čine zdravijim

Šta znamo o životinjama: one su privržene, prijatelji koji nam pružaju bezuslovnu ljubav, stvorenja koja nam ne dopuštaju da se osjetimo usamljeno. A prema nekoliko studija i istraživanja, životinje mogu da nam pomognu da se bolje nosimo sa zdravstvenim problemima kao što su nesanica, glavobolja i stres.Psi: Djeluju motivišuće
"Jedan od razloga zašto nas pas razveseli kada se osjećamo tužni je to što ne pokušava da sazna razlog"

Istina je da pas može da nam pomogne da prevaziđemo psihološke probleme i životne teškoće. Studije pokazuju da među ljudima koji žive u velikim gradovima, vlasnici pasa su zadovoljniji životom od onih koji ih nemaju. Psi svoje vlasnike izbace iz svakodnevne rutine - pas vas može prenuti iz letargije i učiniti vam dan ljepšim. Motiviše vas da izađete u šetnju, a priprema njegove hrane vam daje energiju. Psi su sjajan izbor za usamljene jer osjećaj odgovornosti i pažnju koju traže daju smisao životu.

Mačke: Umanjuju stres
"Mačke su magične... što ih više mazite, to ćete oboje duže živjeti!
Mačke su sjajan kompanjon u borbi protiv stresa. Maženje sa mačkom pomaže u opuštanju. Mačke, takođe, imaju sposobnost da liječe. Studije pokazuju da ukoliko pacijent ili povrijeđena osoba ima mačku, njihove rane lakše i brže zarastaju nego što je to ubičajeno.

Konji: Uče nas strpljenju
"Konj je anđeo bez krila"
Konji su poznati po terapeutskim sposobnostima. Terapeutsko jahanje je aktivnost koja se preporučuje ljudima sa fizičkim, mentalnim ili neurološkim problemima. u svakom slučaju, konji će pomoći svakome ko se sa njima više druži i nauči ih samodisciplini, strpljenju, samokontroli i odgovornosti. Veza između konja i čovjeka dovodi do toga da se čovjek lakše emocionalno otvara, ali i prebrodi neke vrste strahova. Konačno, jahanje je odlična rekreacija a ne samo zadovoljstvo - a samim tim održava zdravim srce i respirataorni sistem.

Vjeverice, hrčci i druge male životinje: Poboljšavaju zdravlje djece.
Takođe ove životinje pomažu djeci da prevaziđu probleme ponašanja, a vlasnici ređe oboljevaju od alergija.

Papagaji: Popravljaju zdravlje starijih
Prema istraživanju koje je sprovedeno u jednom domu za penzionere, starije osobe kojima je poklonjen papagaj, popravili su svoje zdravstveno stanje znatno više nego oni koji nisu imali pernatog ljubimca.

Ribe: Snižavaju visok krvni pritisak
Prilikom posmatranja u bolnicama primijećeno je da se pacijentima smanji visok krvni pritisak samo zato što su posmatrali ribice kako plivaju u akvarijumu.

Ovakvo posmatranje pomoglo im je da se opuste a, kao rezultat, rad srca se vratio u normalu a krvni pritisak je opao.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.